BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİskoçya'da uyuşturucuya bağlı ölüm oranı yüzde 12 arttı----

İskoçya'da uyuşturucuya bağlı ölüm oranı yüzde 12 arttı

İskoçya'da uyuşturucuya bağlı ölüm oranı yüzde 12 arttı
20 Ağustos 2024 - 13:47 www.finansgundem.com

İskoçya'da uyuşturucu kullanımına bağlı ölümlerde geçen yıl yüzde 12 artış kaydedilerek, bin 172 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

İskoçya Ulusal Kayıtlarından (NRS) elde edilen verilere göre, geçen yıl uyuşturucu kullanımı nedeniyle bin 172 kişi hayatını kaybetti.

Birleşik Krallık'a bağlı İskoçya'da, 2022'de ise uyuşturucu kullanımı nedeniyle bin 51 ölüm kaydedilirken, geçen yıl bir önceki yıla kıyasla yüzde 12 artış oldu.

Ayrıca veriler, İskoçya'nın başkenti Glasgow'un, 2019-2023 döneminde uyuşturucudan kaynaklı "kayıtlı en yüksek ölüm oranına sahip şehir" olduğunu ortaya koydu.

İskoçya, Birleşik Krallık'ın diğer bölgeleri dahil diğer Avrupa ülkelerinden çok daha yüksek uyuşturucu kaynaklı ölüm oranına sahip olmayı sürdürüyor.

"Şok edici ve utanç verici"

İskoç Muhafazakar Parti lideri Douglas Ross, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yeni verileri "şok edici ve utanç verici" olarak niteledi ve uyuşturucu kaynaklı ölümlerin ülkenin "ulusal utancı" olduğunu belirtti.

Ülkede karşılaştırabilir kayıtların tutulmaya başlandığı 1996'dan bu yana uyuşturucu kaynaklı ölümlerde en yüksek rakam, bin 339 kişinin hayatını kaybettiği 2020 yılı olarak kayıtlara geçmişti.

Rekor uyuşturucu avı! Pudraya emdirilmiş tam 2.2 ton metamfetaminRekor uyuşturucu avı! Pudraya emdirilmiş tam 2.2 ton metamfetamin

 

İstanbul ve Yalova'da uyuşturucu operasyonuİstanbul ve Yalova'da uyuşturucu operasyonu

 

17 ilde 17 ilde "Narkoçelik-29" operasyonu: 1 ton 331 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

 

Interpol'ün aradığı uyuşturucu çetesi lideri Türkiye'de yakalandıInterpol'ün aradığı uyuşturucu çetesi lideri Türkiye'de yakalandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)