BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiltere'de tüketici güveni bir miktar toparlandı----

İngiltere'de tüketici güveni bir miktar toparlandı

İngiltere'de tüketici güveni bir miktar toparlandı
21 Haziran 2024 - 07:13 www.finansgundem.com

İngiltere'de ekonomik ve sosyal gelişmeler Haziran ayında tüketici güvenine olumlu yansıdır. Enflasyonun düşüşü ve ekonomik değerlendirmeler ile tüketici güveni bir miktar toparlanma eğilimi gösterdi

İngiltere'de tüketici güveni, enflasyonun düşmesi ve ulusal seçimler öncesinde ekonomiye ilişkin değerlendirmelerin iyileşmesi nedeniyle Haziran ayında hafif bir toparlanma gösterdi.

Araştırma grubu GfK'nın tüketici güveni barometresi, Nisan ayındaki -17 seviyesinden Mayıs ayında -14'e yükselerek, Kasım 2021'den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Bu analistlerin -16 beklentisinden daha olumlu bir görünüme işaret etti.

GfK Müşteri Stratejisi Direktörü Joe Staton, artışın tüketicilerin geçen yıl ve önümüzdeki 12 ay boyunca ekonomiye yönelik daha sempatik bakış açısıyla desteklendiğini söyledi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin yol açtığı artan enerji maliyetleri tüketicileri vurduğundan, Eylül 2022'de -49 ile rekor düşük seviyelere ulaşan güven, bu seviyesinden yavaş yavaş toparlandı.

Staton, Haziran ayı okumasının üst üste üçüncü yükseliş olmasına rağmen, hayat pahalılığı krizinin hane bütçelerini olumsuz etkilemesi nedeniyle pek çok kişinin yaşadığı zorluklar nedeniyle manşet endeksinin negatif kalmaya devam ettiği konusunda uyardı.

İngiltere Merkez Bankası (BoE), Mayıs ayında enflasyonun %2 hedefine gerilemesine rağmen dün borçlanma maliyetlerini 16 yılın en yüksek seviyesinde tutmaya devam etti.

Japonya enflasyonunda 'enerji' etkisi

 

ABD: Hiçbir büyük ticaret ortağımız döviz kurunu manipüle etmedi

 

New York borsası günü karışık seyirle tamamladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)