BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere'de skandal: 37 mahkumu yanlışlıkla saldılar----

İngiltere'de skandal: 37 mahkumu yanlışlıkla saldılar

İngiltere'de skandal: 37 mahkumu yanlışlıkla saldılar
25 Eylül 2024 - 21:19 www.finansgundem.com

İngiltere'de 37 mahkum cezaevinden yanlışlıkla erken tahliye edildi. Yanlışlıkla tahliye edilen mahkumlardan 5'i geri dönmedi

İngiltere'de 37 mahkumun cezaevinden yanlışlıkla erken tahliye edildiği, mahkumlardan 5'inin cezaevine geri dönmediği bildirildi.

Ülke basınındaki haberlere göre, Adalet Bakanlığından bir kaynak, hükümetin hapishanelerdeki aşırı kalabalığı azaltmak amacıyla yürüttüğü erken tahliye programı kapsamında, 10 Eylül'de 37 kişinin cezaevinden yanlışlıkla serbest bırakıldığını belirtti.

Kaynak, bunun nedeninin, mahkumların yürürlükten kaldırılan mevzuat kapsamına yanlışlıkla kaydedilmesi olduğunu söyledi.

Söz konusu vakaların, belirli suç türlerinden mahkum edilenlerin serbest bırakılmasını önlemek üzere tasarlanan muafiyetler kapsamında olmadıkları bildirildi.

Kaynak, ayrıca, cezaevinden yanlışlıkla tahliye edilen 5 mahkumun ise henüz cezaevine geri dönmediklerini ifade etti.

"Yakında yeniden parmaklıklar ardına dönecekler"

İngiltere Adalet Bakanlığı'ndan bir sözcü, Sky News'e yaptığı açıklamada, yanlışlıkla erken tahliye edilen suçluları acilen gözetim altına almak için polisle birlikte çalıştıklarını dile getirdi.

Sözcü, "Mahkumiyet kararları geçerliliğini korumaktadır ve suçlular tahliye edildiklerinden bu yana izlenmektedir ve yakında yeniden parmaklıklar ardına döneceklerdir." ifadesini kullandı.

İngiltere ve Galler'deki hapishanelerdeki aşırı kalabalığı azaltmak amacıyla 10 Eylül'de 1750 mahkum erken tahliye edilmişti.

Gelecek ay da benzer sayıda mahkumun serbest bırakılması öngörülüyor.

İngiltere'nin Estonya'da cezaevi kiralayabileceği gündeme gelmişti

İngiliz hükümetinin, hapishanelerdeki doluluk oranının ciddi boyutlara ulaşması nedeniyle Baltık ülkesi Estonya'da cezaevi kiralayabileceği iddiası gündeme gelmişti.

İngiltere ve Galler'de 1991'de yaklaşık 40 bin olan cezaevindeki mahkum sayısı, yaklaşık 1 ay önce 88 bin 521'e ulaşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkmıştı. İngiltere ve Galler'deki erkek hapishanelerinde de sadece 83 kişilik boş yer kalmıştı.

İngiltere, Lübnan'a 700 asker gönderecekİngiltere, Lübnan'a 700 asker gönderecek

 

İngiltere'de özel sektör aktivitesindeki büyüme yavaşladıİngiltere'de özel sektör aktivitesindeki büyüme yavaşladı

 

Fitch, İngiltere'nin büyüme beklentisini yükselttiFitch, İngiltere'nin büyüme beklentisini yükseltti

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)