BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakİngiltere'de konut fiyatları güçlü yükseldi----

İngiltere'de konut fiyatları güçlü yükseldi

İngiltere'de konut fiyatları güçlü yükseldi
07 Ağustos 2024 - 09:47 www.finansgundem.com

İngiltere'deki yüksek faiz oranlarına rağmen konut fiyatlarındaki ılımlı yükseliş seyri devam ediyor. Temmuzda konut fiyatları ocaktan bu yana en güçlü yükselişi yakaladı ve yüzde 0,8 oranında artış yaşadı.

Ülkenin en büyük ipotek kredisi veren kuruluşlarından biri olan Halifax, İngiltere'de konut fiyatlarının üç aylık durgunluğun ardından yeniden artmaya başladığını ve ocak ayından bu yana en güçlü artış hızını yakaladığını, bunun da piyasanın yüksek faiz oranlarıyla başa çıktığına dair bir işaret olduğunu söyledi.

Halifax tarafından yapılan açıklamada, temmuz ayında konut fiyatlarının %0,8 artarak 291.268 sterline çıktığı belirtildi. Bu, Nationwide Building Society'nin daha önce bildirdiği, fiyatların söz konusu ayda %0,3 arttığını gösteren rakamları da destekliyor.

Konut fiyatlarında yıllık bazda ise artış %1,6'dan %2,3'e çıktı.

Son veriler, konut fiyatlarının geçen yılki hafif düşüşün ardından yavaş bir toparlanma içinde olduğunu gösteriyor.

İngiltere Merkez Bankası (BoE) geçen hafta, pandemiden bu yana ilk kez temel borç verme faiz oranını düşürdü. Bu, konut alıcıları arasında güveni artırabilecek bir hareket olarak değerlendiriliyor.

Halifax'ın ipotek başkanı Amanda Bryden, "Bu yılın geri kalanında konut fiyatlarının ılımlı bir yükseliş eğilimine devam etmesini bekliyoruz." dedi.

İngiltere'de tüketici harcamaları gerilediİngiltere'de tüketici harcamaları geriledi

 

İngiltere'de hizmet sektörü son 15 ayın en hızlı büyümesini yaşadıİngiltere'de hizmet sektörü son 15 ayın en hızlı büyümesini yaşadı

 

İngiltere'de halkın enflasyon beklentisi belli olduİngiltere'de halkın enflasyon beklentisi belli oldu

 

İngiltere Merkez Bankası'ndan yeniden <a href=Faiz indirimi bekleniyor " src="https://i.borsagundem.com/files/2024/8/1/1810452/1810452.jpg?v=1723013548" width="161" height="122" />İngiltere Merkez Bankası'ndan yeniden faiz indirimi bekleniyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)