BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiltere'de enflasyon bu yıl ilk kez yükselebilir----

İngiltere'de enflasyon bu yıl ilk kez yükselebilir

İngiltere'de enflasyon bu yıl ilk kez yükselebilir
12 Ağustos 2024 - 09:43 www.finansgundem.com

Temmuz ayında İngiltere'de uçak bileti, paket tatil ve otel fiyatlarında yaşanan fiyat artışları dolayısıyla enflasyonun BoE'nin yüzde 2 oranındaki hedefini aşabileceği ve yüzde 2,3 seviyesine ulaşabileceği değerlendiriliyor.

İngiliz ekonomisinde önemli gelişmelerin yaşanacağı bir haftada, çarşamba günü açıklanacak resmi rakamların, kısmen uçak bileti, paket tatil ve otel fiyatlarındaki hızlı yükselişin etkisiyle temmuzda enflasyonun İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) yüzde 2'lik hedefinin üzerine çıktığını göstermesi bekleniyor.

Ekonomistler, daha önce mayıs ve haziran aylarında iki ay üst üste yüzde 2 hedefinde sabit kalan enflasyonun Aralık 2023'ten bu yana ilk kez artarak yüzde 2,3'e yükselme yolunda olduğunu söyledi.

Tahminler, Temmuz ayında hane halkı enerji fiyatlarında, fiyatların keskin bir şekilde düştüğü bir yıl öncesinin aynı ayına kıyasla daha küçük bir düşüşün ardından geldi ve bu da yıllık enflasyon oranının artacağı anlamına geliyor.

Analistler, hizmet fiyatlarındaki enflasyon yavaşlarken, İngiliz ekonomisinin bu baskın sektöründeki fiyat artışının, uçak ücretleri, paket tatiller ve otel fiyatlarının etkisiyle yüzde 5'in üzerinde kalmaya devam edeceğini söyledi.

Pantheon Macroeconomics danışmanlık şirketinin İngiltere baş ekonomisti Rob Wood şunları söyledi:

"ONS sadece yaklaşık 100 oteli araştırıyor, bu da Haziran ayında Pink konserinden gelen taleple artan Galler otel fiyatı gibi aykırı değerlerin rakamları çarpıtabileceği anlamına geliyor. Ancak bazı otel fiyatlarındaki enflasyon gerçektir."

Manşet enflasyondaki artış, İngiltere Merkez Bankası'nın bu ayın başlarında Covid salgınının başlamasından bu yana ilk kez faiz oranlarını indirerek hane halkları üzerindeki baskıyı yüzde 5,25'ten yüzde 5'e indirerek bir nebze hafifletmesinin ardından gelecek.

Enflasyon, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin enerji fiyatlarında bir patlamayı tetiklemesinin ardından Ekim 2022'deki yüzde 11,1'lik zirve seviyesinden keskin bir şekilde geriledi.

Threadneedle Street, hizmet sektöründeki fiyat artışları ve dirençli Birleşik Krallık istihdam piyasası nedeniyle enflasyonun bu yılın ikinci yarısında yaklaşık yüzde 2,75'e yükselebileceği uyarısında bulundu.

Bununla birlikte, bu enflasyonist baskıların kademeli olarak azalacağını ve manşet enflasyonun iki yıl içinde yüzde 1,7'ye gerileyeceğini, 2027'de ise yüzde 1,5'e düşeceğini tahmin etmektedir.

İngiltere'de konut fiyatları güçlü yükseldiİngiltere'de konut fiyatları güçlü yükseldi

 

İngiltere'de tüketici harcamaları gerilediİngiltere'de tüketici harcamaları geriledi

 

İngiltere'de hizmet sektörü son 15 ayın en hızlı büyümesini yaşadıİngiltere'de hizmet sektörü son 15 ayın en hızlı büyümesini yaşadı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)