BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiltere ekonomisi beklenenden hızlı yavaşlıyor----

İngiltere ekonomisi beklenenden hızlı yavaşlıyor

İngiltere ekonomisi beklenenden hızlı yavaşlıyor
11 Eylül 2024 - 10:26 www.finansgundem.com

Avrupa futbol şampiyonasının sağladığı mütevazı desteğe rağmen, ülke ekonomisinin genelinde geniş tabanlı bir zayıflık görüldüğünü belirten Raja, İngiltere ekonomisi beklenenden hızlı yavaşladığını belirtti

Deutsche Bank Research'ün İngiltere baş ekonomisti Sanjay Raja, Temmuz ayında İngiltere ekonomisinin üst üste ikinci kez yatay büyüme kaydetmesinin hayal kırıklığı yarattığını ve ekonominin yılın ilk yarısındaki hızlı tempodan normalleşmeye başladığını gösterdiğini söyledi.

Raja, “Ancak yavaşlamanın hızı beklediğimizden biraz daha hızlı - özellikle de yaz boyunca gördüğümüz hala mükemmel anket verileri ışığında” dedi.

Avrupa futbol şampiyonasının sağladığı mütevazı desteğe rağmen, ülke ekonomisinin genelinde geniş tabanlı bir zayıflık görüldüğünü belirten Raja, İngiltere'nin üçüncü çeyrek büyümesi için %0,4'lük baz tahmine göre yukarı yönlü riskler görmekten, beklenenden daha zayıf Temmuz baskısı nedeniyle aşağı yönlü riskler görmeye başladığını da sözlerine ekledi.

Pantheon Macroeconomics'ten Rob Wood ise İngiltere ekonomisinin büyüme yoluna geri dönebileceğini savundu.

İngiltere'de brüt üretim Temmuz ayında duraklamaya devam etti ve aylık %0,2'lik artış beklentilerini boşa çıkardı. Ancak Wood'a göre bu durum büyük ölçüde istikrarsız sektörlerden kaynaklandı ve makine ve otomotiv üretimi sanayi üretimini aşağı çekti.

Wood, bu eğilimin Ağustos ayında tersine döneceğini ve reel gelirlerin artması ve daha fazla faiz indiriminin gündeme gelmesiyle tüketici harcamalarının artmaya devam edeceğini öngördü.

İngiltere ekonomisi büyüme göstermedi İngiltere ekonomisi büyüme göstermedi

 

İngiltere'de market enflasyonu tekrar gerilediİngiltere'de market enflasyonu tekrar geriledi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)