BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiING'den "enflasyon" değerlendirmesi----

ING'den "enflasyon" değerlendirmesi

ING'den enflasyon değerlendirmesi
04 Ekim 2024 - 08:20 www.finansgundem.com

ING, Türkiye'nin eylül ayı enflasyon verilerini değerlendirdi. Hizmetlerin Türkiye'de enflasyonun düşmesi için kilit bir risk olmaya devam ettiğini savundu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), eylül ayı enflasyon verilerini açıkladı. Tüketici fiyat endeksi beklentilerin üzerinde açıklandı. Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) eylül ayında aylık %2,97, yıllık %49,38 arttı. Ekonomistlerin eylül ayı aylık medyan tahmini yüzde 2,20, yıllık tahmini ise %48,27 artışa işaret etmişti.

Eylül ayı enflasyon verilerini değerlendiren ING, hizmetlerin Türkiye'de enflasyonun düşmesi için kilit bir risk olmaya devam ettiğini savundu.

"Baz etkileri, beklenenden önemli ölçüde yüksek bir sonuca rağmen, Türkiye'nin manşet enflasyonundaki düşüşe katkıda bulundu. Hizmet enflasyonundaki kalıcı ivme göz önüne alındığında, ana eğilim yüksek kalmaya devam etmiştir” değerlendirmesini yapan ING, atalet ve yararsız fiyatlama davranışı gösteren hizmet enflasyonunun, “mal grubu fiyatlama baskılarında son dönemde görülen kademeli ılımlılığa rağmen henüz anlamlı bir iyileşme işareti göstermediğini” vurguladı.

ING yayınladığı yatırımcı notunda, “Kasım ayında bir faiz indirimi olasılığı azaldı ve burada ancak ekim ayı enflasyon verilerinin önemli bir pozitif sürpriz getirmesi halinde bir değişiklik görebiliriz” ifadelerini de kullandı.

Barclays, TCMB beklentilerini paylaştıBarclays, TCMB beklentilerini paylaştı

 

Deutsche Bank'tan <a href=faiz indirim tahminleri" src="https://i.borsagundem.com/files/2024/10/4/1820370/1820370.jpg?v=1728019591" width="161" height="122" />Deutsche Bank'tan Faiz indirim tahminleri

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)