BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİki ünlü iş insanı kavga etti----

İki ünlü iş insanı kavga etti

İki ünlü iş insanı kavga etti
22 Haziran 2024 - 09:27 www.finansgundem.com

Muğla Bodrum'da aralarında site içi sorunlar nedeniyle anlaşmazlık bulunan ünlü iş insanı Kaya Sabancı, iddiaya göre site ve otel sahibi Vedat Aşçı ve korumaları tarafından darp edildi. Tarafların ifade tutanakları da ortaya çıktı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde darbedilen iş insanı Kaya Sabancı (71), hastaneye kaldırıldı.

Göltürkbükü Mahallesi'ndeki lüks bir sitede yaşamını sürdüren Sabancı, iddiaya göre, bir restoranın açılışında, site sahibinin korumaları tarafından saldırıya uğradı.

Kaya Sabancı, ihbar üzerine bölgeye gelen sağlık ekibince ambulansla ilçedeki özel bir hastaneye kaldırıldı. AA'nın haberine göre; Sabancı'nın sol gözüne darbe aldığı ve hastanede gözlem altında tutulduğu öğrenildi.

Kaya Sabancı'nın avukatı Ömer Reşat Kayran, hastane bahçesinde gazetecilere, Sabancı'nın sitenin sahibiyle daha önceden aralarında husumet olduğunu, kavganın da bu nedenle yaşandığını iddia etti. Kayran, şikayetçi olacaklarını kaydetti.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Habertürk'te yer alan haberde tarafların birbirlerini suçladığı ifade tutanakları yeraldı.

AŞÇI VE SABANCI MAHKEMELİK OLUYOR

İş insanı Kaya Sabancı'nın, Bodrum'daki Mandarin Oriental Otel’de açılışına gittiği restoranda Astaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı tarafından darp edildiği iddia edilmişti.

Sabancı, taburcu olduktan sonra "Gözaltı damarımda çatlaklık var. 2-3 gün sonra ameliyat olacağım elmacık kemiğinde kırık var. Ya ben 72 yaşındayım, 25 yaşındaki delikanlıya mı vuruyorsun. Orada ölebilirdim ben" ifadelerini kullanırken Astaş Holding'den de bugün olaya ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Vedat Aşçı'nın davetlilerin huzurunda Kaya Sabancı’nın sözlü ve fiziksel saldırısına uğradığı öne sürülürken “Aralarında davetlilerin de olduğu görgü tanıkları da onaylayacaktır. Yargıya intikal eden bu talihsiz olay, şahitler bulunmasına rağmen Kaya Sabancı ve avukatları tarafından maalesef medyaya da yanlış bir şekilde aksettirilmiştir” denildi.

VEDAT AŞÇI: ŞİKAYETÇİYİM

Öte yandan olay soruşturma konusu da oldu. Bu kapsamda müşteki ve şüpheli sıfatıyla ifade veren Vedat Aşçı, ifadesinde şunları söyledi:

"Mandarin Oriental Bodrum projesinin yatırımcısıyım. Yıllar önce Kaya Sabancı sitemizden bir ev satın aldı. Daha sonra sitede yaşarken kendisini tanıma fırsatımız oldu. Psikolojisinin bozuk olduğu, aşırı alkol kullandığından dolayı çok dengesiz hareketleri artarak devam etti. Hatta siteyi yapan bize ve ailemize, siteyi yöneten çalışanlara, işçilere, görevlilere ve hatta bazı site sakinlerine sürekli küfürler, hakaretler etti, bunu da son yıllardır arttırarak devam ettirdi. Tüm çalışanlar hep birlikte psikolojik durumu bilindiği için kendisine alttan alarak, yardımcı olmaya çalışılıyordu. Ancak bu iyi niyeti suiistimal ederek, son dönemlerde insanların ve toplum içerisinde ağıza alınmayacak derece çok ağır küfürler ve hakaretler etmeye başladı, çok ciddi boyutlara ulaşmaya devam etti.

Biz sitemizde huzursuzluk olmaması adına kendisinin bu aşırı tacizine rağmen idare etmeye ve sessiz kalmaya devam ediyorduk. Ancak en son 20.06.2024 tarihinde tesis içerisindeki Hakkasan restoranda yaz daveti vardı. Ben saat 20:45'de davet alanına tek başıma gittim. Tanıdık misafirler selamlaştım. Site sakinlerinden Mustafa Sarıoğlu ile karşılaştım ve ayaküstü sohbet etmeye başladık. Biz Mustafa Sarıoğlu ile sohbet ederken Kaya Sabancı bir hışımla yanıma gelerek aslında davetli olmasına rağmen bana sen beni davet etmedin ama ben inadına geldim diyerek ana avrat ağır sinkaflı küfürlerle beni tişörtümden tutarak, omzumdan ve kolumdan çekiştirerek beni tartaklamaya başladı. Kendisine benden uzaklaşmasını, bana geçmişte de sürekli küfürler etmişsin, buna son ver dedim.
Bunun üzerine Kaya Sabancı insan içinde bağırarak geçmişte küfür ettim, şimdi de ediyorum, etmeye de devam edeceğim diyerek küfürlerle beni tartaklamaya devam etti ve daha çok da hiddetlenmeye başladı ve bana vurmaya başladı, anlımda yumruk izi, ezik oluştu, kollarımda ve sırtımda yaralar oluştu. Ben de kendimi korumak için Kaya Sabancı'yı ittim. Kendisi de kuvvetle muhtemel alkollüydü ve yüz üstü yere düştü. Mustafa Sarıoğlu, Kaya Sabancı buraya planlı ve programlı bir şekilde olay çıkarmaya geldi, çalışanları da olabilir dedi. Bende nereden biliyorsun dediğim de Kaya Sabancı' nın elemanları Kemal, Kerim isimin mdeki elemanları ile bazı diğer elemanlarını davet alanı çevresine çağırdığını ve bunu onlardan duyduğunu ve olay çıkartmak için plan yaptıklarını bana söyledi. Ben de daha fazla olayların büyümemesi adına davet alanından ayrıldım.

Maalesef bu olan olaydan çok mutsuzum. Böyle bir olayın sitemizde ve tesisimizde olmasını hiç istemedim. Ancak toplum içinde bana ve aileme karşı onur kırıcı küfürleri, hakaretlerinden ve davet alanını planlayarak bastığı ve olay çıkarttığı, beni tartakladığı ve basına verdikleri yalan yanlış, itibar sarsıcı asılsız suçlamaları ve karalamalarından dolayı ve ayrıca psikolojik sorunları sebebiyle sitede ve otelimizde daha fazla olaylar çıkarma ihtimali yüksek olması sebebiyle de kendisinden şikayetçi ve davacıyım."

"OLAY AŞÇI VE SABANCI ARASINDA"

Bu arada davetlilerden Mustafa Sarıoğlu da ifadesinde "Restorantın içi kalabalık ve eğlenceli idi. İçeride 200 kişiden fazla insan vardı ve herkes müzik eşliğinde eğleniyordu.Ben Restoran içerisinde Davet sahibi olan Vedat Aşçı isimli şahısla karşılaştık. Yanımda eşim de bulunmaktaydı. Ben Vedat AŞÇI ile sohbet ederken eşim yanımdan ayrılarak arkadaşları ile başka alana gittiler. Ben Davet sahibi Vedat Aşçı ile baş başa sohbet ederken benim Siteden komşum olan Yıllardır tanıdığım Kaya Sabancı biraz hararetli bir şekilde yanımıza gelerek Vedat Aşçı'ya seslenerek 'Bak sen beni çağırmadın ama ben geldim dedi' Vedat Aşçı ise Kaya Sabancı'ya 'Sen bana küfürler edip duruyormuşsun' diye sordu. Kaya Sabancı ise 'Evet sövdüm, söverim de' dedi aralarında bu konuşmalar geçti. Ben biran yan tarafıma döndüğümde bir itişme ve kakışma yaşandığını gördüm.O kalabalığın içinde Kaya Sabancı yere düşmüştü. Sonra ben oradan ayrılarak Eşimi yanına doğru gittim.. Daha sonra Eğlence bitip Jandarma gelince Kaya Beyin hastanede olduğunu ögrendim. Benim olayla ilgili olarak diyeceklerim bundan ibarettir. Aralarında itişme ve kakışma yaşanan Kaya Sabancı ve Vedat Aşçı benim ortak arkadaşımdır ve ikisini de yakınen tanırım. Ben olayla ilgili olarak samimi olarak bildiklerimi gördüklerimi anlattım. Olayın içinde üçüncü şahıslar yoktur.Korumalar yoktur. Olay Vedat Aşçı ve Kaya Sabancı arasında geçmiştir. Olaya karışan başkaca kimse yoktur."

"SAĞLIK PERSONELİ ENGELLENMEDİ"

Bu arada sağlık görevlilerinin olay yerine intikalinin engellendiğine ilişkin iddialar üzerine ifadesine başvurulan ambulans görevlisi de şunları söyledi: "Bizim Mandarin Oriantal isimli işletmenin ön tarafında sürekli olarak acil durum içir bekleyen bir ambulansımız bulunmaktadır. 20.06.2024 günü saat: 21.26 sıralarında Mandarin Orianta isimli işletme bize ekip yardım talebinde bulundu. Ben, şoför arkadaşım ve paremdil arkadaşım ile beraberdik. Bizde saat:21.47 sıralarında olay yerine intikal ettik. Daha sonra biz hastaya müdahale etmek için araçtan indik. Hastanın bilinç durumunu kontrol etmek içir adını sorduğumda Kaya Sabancı diye cevap verdi. Hastanın bilinci yerindeydi. Hastanın sol gözünde şişlik ve morluk bulunmaktaydı. Biz soğuk kompres uyguladık. Başka herhangi yerinde bir ağrı olur olmadığını sorduk. Şahıs bize herhangi bir yerinde kanama veya bir ağrı olmadığını söyledi. Bizde ambulansa bindirdik ve hastanın yaşam bulgularını kontrol ettik. Şahsın yaşam bulguları norma seviyedeydi. Biz ambulans içerisinde hastaya damar yolu açtık ve ilk başta olduğu gibi şişliği önleme adına hastaneye kadar soğuk kompres yaptık. Bizim olay yerine gelmemiz yaklaşık 20 dk. Sürdü Bizim mandarin Oriantal isimli işletmeden ihbar geldiği gibi hiçbir yere dönmeden olay yerine doğru yola çıktık. Hiçbir suretle bina girişindeki görevli personeller bizi bekletmedi transit geçiş üstünlüğümüzü kullanarak Otel ana girişinde beklemeden direkt olarak olay mahalline indik. Bizim hiçbir kimse olay yerine gidişimizi ve olay yerinde hastaya olan müdahalemizde görevimizi etkileyecel olumsuz bir davranışta bulunmadı. Olabildiğince hızlı bir şekilde olay yerine intikal ettik. Benim bu olay ile ilgili olarak görgüm ve bilgim bunlardan ibarettir."

Seçil Erzan ve Bahar Candan birbirine girdi: 9. koğuşta büyük kavga!

 

Mecliste yumruklu kavga

 

Şanlıurfa'da muhtarlık kavgaları! Çok sayıda yaralı var

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)