BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİki önemli projeye büyük destek: İSO'dan 25 milyon dolarlık fon----

İki önemli projeye büyük destek: İSO'dan 25 milyon dolarlık fon

İki önemli projeye büyük destek: İSO'dan 25 milyon dolarlık fon
26 Eylül 2024 - 07:52 www.finansgundem.com

İstanbul Sanayi Odası, hayata geçirmeyi planladığı iki önemli projen olan ‘İSO Yeni Nesil Sanayi Hazırlık Endeksi’ ve hedef büyüklüğü 25 milyon dolar büyüklüğündeki İSO KOZA Girişim Sermeyesi Yatırım Fonu'nu duyurdu.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Eylül ayı olağan toplantısı, “Kalıcı Rekabet Artışı İçin Sanayimizde Stratejik Dönüşüm ve Odamızda Yapılan Çalışmalar” ana gündemiyle gerçekleştirildi. İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, toplantıda Stratejik Dönüşüm Merkezi’nin çalışmalarını öne çıkardı. Merkezin geçtiğimiz yıl kurulduğunu belirten Bahçıvan, ilk aşamada meclis üyeleriyle bir çalıştay düzenlendiğini ve sanayinin mevcut sorunları ile çözüm önerilerini tartıştıklarını ifade etti. Stratejik Dönüşüm Merkezi'nin bir sonraki adımında ise sanayi ve iş dünyasına yön veren küresel eğilimlere odaklandıklarını vurguladı.

Merve Yiğitcan'ın Ekonomim'de yer alan haberinde Bahçıvan'ın girişim ekosistemini destekleyeceği düşünülen iki önemli projeye ilişkin değerlendirmelerine yer verildi. Bahçıvan, sanayinin geleceği için hayata geçirilen “Geleceğin Sanayisi için Ufuk Taraması” çalışmasının hedefinin, sanayiyi etkileyen yeni dönüşüm dalgalarını tanımlamak olduğunu söyledi. Yeşil, dijital ve insan odaklı dönüşümlerle birlikte demografik değişimlerin ve yeni çalışma modellerinin sektörel uyumu artırmasının önemine dikkat çekti. Ayrıca, tüketici beklentilerinin daha kişiselleşmiş ve deneyim odaklı ürün ve hizmetlere kaydığını belirterek, sanayi sektörlerinin bu değişimlere uyum sağlamak için süreçlerini yeniden tasarlamaları gerektiğini dile getirdi.

Küreselleşmedeki yavaşlama, artan korumacılık ve jeo-stratejik değişimlerin sanayinin tedarik zincirlerine etkilerini de ele alan Bahçıvan, gelişmiş ülkelerin yeni sanayi politikalarıyla “içeride üretim” ve “dost ülkelerden tedarik” gibi yaklaşımlar benimsediğini kaydetti. Türkiye için önemli bir yenilik olan “İSO Yeni Nesil Sanayi Hazırlık Endeksi” ile sanayi sektörünün küresel trendlere ne kadar hızlı uyum sağladığının ölçüleceğini belirtti.

Toplantıda, eğitimde kapsamlı bir reforma ihtiyaç duyulduğu da vurgulandı. Bahçıvan, işgücü planlamasının eksikliklerinin arz ve talep dengesizliğine yol açtığını ifade ederek, yüksek nitelikli eğitim programlarının uygulanmasının zorunlu olduğunu belirtti. Bu bağlamda, eğitim sisteminin temelden başlayarak mesleki eğitime kadar geniş bir yelpazede reforme edilmesi gerektiğini savundu.

Son olarak, İSO KOZA Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nun kurulmasına dair karar alındı. İlk aşamada 25 milyon dolar büyüklüğünde olan fon, yeşil ve dijital dönüşüm süreçlerine odaklanacak. Bahçıvan, bu fonun sanayinin stratejik dönüşümüne katkı sağlayacak yenilikçi fikir ve girişimlere destek olacağını belirterek, girişimlere sadece finansman değil, birlikte öğrenme ve üretme fırsatları sunacaklarını ifade etti.

İSO ve İstanbul Üniversitesi arasında  ‘Üniversite Sanayi İş Birliği Protokolü’ imzalandıİSO ve İstanbul Üniversitesi arasında ‘Üniversite Sanayi İş Birliği Protokolü’ imzalandı

 

İSO Başkanı Bahçıvan: Enflasyon muhasebesi, haksız vergi oluşturuyorİSO Başkanı Bahçıvan: Enflasyon muhasebesi, haksız vergi oluşturuyor

 

İSO Başkanı Bahçıvan'dan enflasyon açıklamasıİSO Başkanı Bahçıvan'dan enflasyon açıklaması

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)