BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiIEA: Hidrojen projelerine yatırım iki katına çıktı----

IEA: Hidrojen projelerine yatırım iki katına çıktı

IEA: Hidrojen projelerine yatırım iki katına çıktı
02 Ekim 2024 - 09:15 www.finansgundem.com

IEA, hidrojen projelerine yönelik nihai yatırım kararlarının son 12 ayda Çin'in öncülüğünde iki katına çıktığını, ancak sektör belirsizlikle karşı karşıya olduğu için kurulu kapasite ve talebin düşük olduğunu bildirdi.

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), yatırım kararlarının 2030 yılına kadar mevcut düşük emisyonlu hidrojen üretiminin beş kat artmasını temsil ettiğini ve Çin'in son 12 ayda %40'tan fazlasını karşıladığını, bunun da en hızlı güneş enerjisi genişlemesini gölgede bırakacağını söyledi.

Ancak IEA, talep hedeflerinin üretim projelerinin sadece dörtte birinden biraz daha fazla olduğunu ve hidrojen sektöründe şu ana kadar kaydedilen ilerlemenin iklim hedeflerini karşılamak için yeterli olmadığını da sözlerine ekledi. IEA, çoğu projenin de erken aşamada olduğunu ve proje hattının belirsiz talep sinyalleri, finansman engelleri, teşvik gecikmeleri, düzenleyici belirsizlikler, lisanslama ve izin sorunları ve operasyonel zorluklar nedeniyle risk altında olduğunu söyledi.

IEA İcra Direktörü Fatih Birol, "Politika yapıcılar ve geliştiriciler, talep yaratmayı destekleyecek araçlara dikkatle bakmalı, aynı zamanda maliyetleri düşürmeli ve sektörde daha fazla yatırımı destekleyecek net düzenlemelerin yapılmasını sağlamalıdır" dedi.

AB'den hidrojen projelerine 1.4 milyar euroluk destekAB'den hidrojen projelerine 1.4 milyar euroluk destek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)