BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHindistan Dışişleri'nden 'Çin' açıklaması----

Hindistan Dışişleri'nden 'Çin' açıklaması

Hindistan Dışişleri'nden 'Çin' açıklaması
29 Temmuz 2024 - 19:27 www.finansgundem.com

Hindistan Dışişleri Bakanı Subrahmanyam Jaishankar, Çin'le ilişkilerin gelişmesi için Pekin yönetiminin Ladakh bölgesindeki "Fiili Kontrol Hattı'na (LAC)" saygı göstermesi gerektiğini söyledi

Hindistan Dışişleri Bakanı Subrahmanyam Jaishankar, Dörtlü Güvenlik Diyaloğu (QUAD) toplantısına katılmak için gittiği Japonya'da gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Kovid-19 salgını döneminde Çin'in sınır bölgelerine asker konuşlandırmasının ilişkilerin gerilmesine yol açtığını belirten Jaishankar, mevcut durumda da Hindistan'ın Çin ile ilişkilerinin "iyi olmadığını" ifade etti.

Jaishankar, komşu ülke olarak bunu değiştirmek istediklerini kaydederek, "Bu ancak (Çin'in) LAC ve geçmişte imzaladıkları anlaşmalara saygı duymaları halinde gerçekleşebilir." dedi.

Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında 25 Temmuz'da Laos'ta görüşen Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi ile Jaishankar, sınır sorunlarının ele alınması gerektiği konusunda mutabık kalmıştı.

Jaishankar, "Fiili Kontrol Hattına" ve taraflar arasında önceden imzalanmış sınır anlaşmalara uyulması çağrısında bulunmuştu.

ÇİN-HİNDİSTAN SINIR ANLAŞMAZLIĞI

Çin ile Hindistan arasındaki Himalaya Dağları'nın çevrelediği belirsiz sınır hattı, ülkeler arasında egemenlik tartışmalarına neden oluyor. Akarsular, göller, buzullar ve karlı zirvelerin bulunduğu 3 bin 500 kilometrelik sınır, tarafları sık sık karşı karşıya getiriyor.

Pekin, "Güney Tibet" olarak adlandırdığı Hindistan'ın Arunaçal Pradeş eyaletindeki 90 bin kilometrekarelik toprakta hak iddia ederken Yeni Delhi, Aksay-Çin platolarını kapsayan 38 bin kilometrekarelik alanın Çin tarafından işgal edildiğini savunuyor.

Taraflar, 1962'de iki ülke arasında savaşa sebep olan sınır ihtilafını uzun yıllardır çözemedi. Bu nedenle sınırda zaman zaman gerginlik tırmanıyor. Sınırın batısında Ladakh bölgesindeki Galvan Vadisi'nde 15 Haziran 2020'de Hint ile Çin askerleri arasında çıkan çatışmada 20 Hint askeri hayatını kaybetmişti. Çin de çatışmada 4 askerinin öldüğünü açıklamıştı.

Çin devlet bankalarından Macaristan’a 1 milyar euro krediÇin devlet bankalarından Macaristan’a 1 milyar euro kredi

 

Çin'in yılın ilk yarısında altın üretimi %0,58 arttıÇin'in yılın ilk yarısında altın üretimi %0,58 arttı

 

Hindistan altın vergisini düşürdüHindistan altın vergisini düşürdü

 

Hindistan'da yıldırım faciası: 63 kişi öldüHindistan'da yıldırım faciası: 63 kişi öldü

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)