BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHelene Kasırgası ABD'yi vurdu----

Helene Kasırgası ABD'yi vurdu

Helene Kasırgası ABD'yi vurdu
27 Eylül 2024 - 15:53 www.finansgundem.com

ABD'nin Florida eyaletini etkisi altına alan Helene Kasırgası nedeniyle 1.2 milyon ev ve iş yeri elektriksiz kaldı, 3 kişi hayatını kaybetti

ABD'de yaklaşık bir haftadır uyarıları verilen Helene Kasırgası Florida'ya ulaştı. Bunun ABD'yi vuran "en güçlü" fırtınalardan biri olacağını söyleyen yetkililer, fırtınanın "Kategori 4" şiddetinde olduğunu belirtti. Şu ana kadar üç kişi hayatını kaybetti, can kaybının artmasından endişe ediliyor

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ulusal Kasırga Merkezi (NHC), cuma günü Helene Kasırgası'nın Georgia eyaletinin iç bölgelerine doğru güç kaybederek ilerlediğini açıkladı.

Euronews'te yer alan habere göre, son raporlar, rüzgarların Macon'un yaklaşık 65 kilometre doğusunda ve Atlanta'nın 165 kilometre güneydoğusunda, yerel saatle sabah 05:00 itibariyle kuzeye doğru saatte 48 kilometre hızla ilerlediğini gösteriyor.

Hava durumu merkezi, Helene'in perşembe akşamı Aucilla Nehri'ne yakın bir bölgede karaya çıktığını bildirdi. Bu nokta, geçen yılki Idalia Kasırgası'nın karaya çıktığı yerin yalnızca 32 kilometre kuzeybatısında bulunuyor.

Florida sınırına yakın olan 55.000 nüfuslu Valdosta'da bir otelde, bir grup insan gece yarısı lobideydi. Dışarıda rüzgarın uğuldayışı duyuluyordu, elektrikler kesilmişti ve el fenerleri ile cep telefonları tek ışık kaynağıydı. Lobinin yemek alanında su damladığı görülürken, dışarıda çatıdan parçalar düşüyordu.

Associated Press (AP) muhabirine konuşan 20 yaşındaki Fermin Herrera, eşi ve 2 aylık bebekleriyle otelin en üst katından korkuyla ayrıldıklarını söylüyor: "Başlangıçta bir şey anlamadık. Bir süre sonra rüzgarın şiddeti arttı. Bu yüzden ayrılmaya karar verdik."

Helene, son bir yılda şehri vuran üçüncü fırtınaydı. Ağustos ayında Debby Tropikal Fırtınası binlerce insanı elektriksiz bırakmışken, geçen yıl Idalia Kasırgası, Valdosta ve çevresindeki Lowndes County'de tahmini 1000 evin hasar görmesine neden olmuştu.

Herrera, "Bazılarımız bu fırtınaları gördü. Şimdi herkes ne yapacağını biliyor," diye devam etti.

Kasırga nedeniyle Georgia'nın kuzeyinde, Carolina'nın kuzeybatısında 1.2 milyon ev ve işletme elektriksiz kaldı. Yine Florida'da 190.000'den fazla hanenin geceyi elektriksiz geçirdiği bildirildi. Florida, Georgia, Alabama ve Virginia'da valiler "acil durum" ilan etti.

Florida'da bir kişi, bir tabelanın aracının üzerine düşmesi sonucu hayatını kaybetti; iki kişi de Georgia'nın güneyinde görülen bir hortumdan ötürü öldü.

Florida Valisi Ron DeSantis, perşembe akşamı düzenlenen bir basın toplantısında, "Floridalılar yarın sabah uyandıklarında, muhtemelen daha fazla can kaybı ile karşılaşacaklar" dedi.

Perşembe günü, Georgia'nın Valdosta bölgesinde şiddetli yağmur ve rüzgarlar etkisini göstermeye başladı. Hava durumu servisi, Georgia'nın ondan fazla bölgesinde rüzgarların saatte 177 kilometre hızda esebileceği uyarısında bulundu.

ABD'de çok sayıda okul ve üniversitede dersler iptal edildi. Tampa, Tallahassee ve Clearwater'daki havalimanları perşembe günü itibarıyla kapatıldı ve Florida ile çevresinde "iptal" kararları sıkça görülür hale geldi.

Helene, iç bölgelere doğru güç kaybederek ilerleyecek olsa da, rüzgarların ve şiddetli yağmurun Güney Appalachia Dağları'na kadar uzanması bekleniyor ve burada heyelan riski bulunuyor. Tennessee de yağmurdan etkilenecek eyaletlerden biri olarak belirtiliyor.

Kasırga çarşamba günü Meksika'nın Yucatan Yarımadası'nın bazı bölgelerini etkisi altına almış, sokaklarda su baskınları görülmüş ve Cancun'daki tatil kenti yakınlarında ağaçlar devrilmişti. Küba'nın batısında, adayı teğet geçen kasırga, 200.000'den fazla ev ve işletmenin elektriksiz kalmasına neden oldu.

Georgia Valisi Brian Kemp, "Bu şimdiye kadar gördüğümüz en yıkıcı fırtınalardan biriydi," dedi.

ABD'de kilisede taciz skandalına 323 milyon dolar tazminatABD'de kilisede taciz skandalına 323 milyon dolar tazminat

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)