BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGuterres'ten "Lübnan yeni bir Gazze olmasın" uyarısı----

Guterres'ten "Lübnan yeni bir Gazze olmasın" uyarısı

Guterres'ten Lübnan yeni bir Gazze olmasın uyarısı
22 Eylül 2024 - 19:18 www.finansgundem.com

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail ile Hizbullah arasında artan gerilimin endişe verici olduğunu belirterek, "Lübnan'ın yeni bir Gazze'ye dönüşme olasılığı beni endişelendiriyor." dedi.

Amerikan CNN televizyonuna konuşan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, bu hafta yapılacak BM Genel Kurulu toplantıları öncesinde Orta Doğu'daki gerilimi değerlendirdi.

Guterres, sıcak başlık olarak İsrail ile Hizbullah arasında artan ve İsrail'in Lübnan'a yönelik son saldırılarıyla giderek yükselen tansiyonun endişe verici olduğunu kaydetti.

"Lübnan'ın yeni bir Gazze'ye dönüşme olasılığı beni endişelendiriyor." diyen Guterres, hem İsrail'e hem de Hizbullah'a "gerilimi düşürmeleri" çağrısı yaptı.

Gazze'de devam eden insani krize dikkati çeken Guterres, gelinen noktada artık İsrail'in de Hamas'ın da ateşkesle ilgilenmediğini düşündüğünü söyledi. Guterres, "Şurası açık ki iki taraf da ateşkesle ilgilenmiyor. Bu bir trajedi çünkü bu sona ermesi gereken bir savaş." diye konuştu.

İsrail'in UNWRA iddialarını reddetti

Guterres, ayrıca Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNWRA) ile ilgili İsrail'in ortaya attığı iddiaların temelsiz olduğunu vurguladı.

Guterres, UNWRA'nın içine "sızmış" bazı Hamas üyelerinin zaten tespit edilip kurum tarafından gerekli işlemlerin yapıldığını belirterek, İsrail'in "UNWRA Hamas'ı destekliyor" iddiasının hiçbir temele dayanmadığını kaydetti.

"UNWRA'dan Hamas'a destek anlamına gelebilecek herhangi bir taahhüt asla olmamıştır. Burası çok açık ve net. Hamas bazı kritik dönemlerde destek aldı ancak UNWRA'dan değil, İsrail'den aldı." diyen Guterres, İsrail hükümetinin önceki dönemlerde Filistin içinde ayrışmayı desteklemek için başka ülkelerden gelen paraların Hamas'a ulaştırılmasını sağladığını söyledi.

Guterres: 3. Dünya Savaşı'nı engelleyebilirizGuterres: 3. Dünya Savaşı'nı engelleyebiliriz

 

Guterres'ten küresel kurumlar için reform çağrısıGuterres'ten küresel kurumlar için reform çağrısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)