BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGüneş paneli ithalatında beş ülkeye dampinge karşı önlem----

Güneş paneli ithalatında beş ülkeye dampinge karşı önlem

Güneş paneli ithalatında beş ülkeye dampinge karşı önlem
27 Eylül 2024 - 12:04 www.finansgundem.com

5 farklı ülkeden yapılan "bir modül halinde birleştirilmiş veya panolarda düzenlenmiş fotovoltaik hücreler (güneş paneli)" ithalatında metrekare başına 25 dolar dampinge karşı önlem uygulanmasına karar verildi.

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğ (Tebliğ No: 2024/30) Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, soruşturma neticesinde Çin menşeli söz konusu eşya ithalatında ihracatçı firma bazında metrekare başına 20 ile 25 dolar tutarlarında uygulanan yürürlükteki dampinge karşı önlemin Hırvatistan, Malezya, Tayland, Ürdün ve Vietnam menşeli/çıkışlı ithalatla etkisiz kılındığı belirlendi.

Ancak, Malezya'da yerleşik Jinko Solar Technology Sdn. Bhd., Vietnam'da yerleşik Vina Solar Technology Company Limited, JA Solar Vietnam Company Limited ve Trina Solar Energy Development Company Limited ve Tayland'da yerleşik Trina Solar Science & Technology (Thailand) Ltd. firmalarının yürürlükte bulunan dampinge karşı önlemi etkisiz kılmadıkları tespit edildi.

Bu kapsamda Malezya, Vietnam ve Tayland'da yerleşik dampinge karşı önlemi etkisiz kılmayan söz konusu firmalar dışındaki firmalar ile Hırvatistan ve Ürdün'de yerleşik tüm firmalara metrekare başına 25 dolar dampinge karşı önlemin uygulanması kararlaştırıldı.

Öte yandan Bakanlık, bir başka tebliğ ile Malezya menşeli/çıkışlı "sentetik veya suni devamsız liflerden dokunmuş mensucat" ithalatına ilişkin önlemlerin etkisiz kılınmasına karşı soruşturma açılmasına ve anılan ithalatın İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğ (Tebliğ No: 2019/4) çerçevesinde Çin menşeli ithalatta uygulanan dampinge karşı önlem oranında teminata bağlanmasına karar verdi.

'Polyester elyaf' ithalatında damping önlemi devam ediyor!'Polyester elyaf' ithalatında damping önlemi devam ediyor!

 

3 ülkeden yapılan ithalata ilişkin 'damping önlemi' kararı3 ülkeden yapılan ithalata ilişkin 'damping önlemi' kararı

 

Cam elyafı malzemelerin ithalatına damping soruşturmasıCam elyafı malzemelerin ithalatına damping soruşturması

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)