BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGoolsbee: Fed bir aylık verilere tepki vermemeli----

Goolsbee: Fed bir aylık verilere tepki vermemeli

Goolsbee: Fed bir aylık verilere tepki vermemeli
05 Ağustos 2024 - 07:30 www.finansgundem.com

Fed'in istikrarlı tutumunu devam ettirmesi gerektiğini belirten Chicago Fed Başkanı Goolsbee, "Asla bir ayın rakamlarına aşırı tepki vermek istemiyoruz." dedi.

Goolsbee: Fed istikrarlı hareket etmeli, bir aylık verilere tepki vermemeli


ABD Çalışma Bakanlığı Cuma günü, işverenlerin Temmuz ayında işe alımları keskin bir şekilde yavaşlattığını ve işsizlik oranının %4,3'e yükseldiğini bildirdi. Goolsbee, bunun Fed politika yapıcılarının tam istihdamla tutarlı tahmini olan %4,1'lik oranın üzerinde olduğunu söyledi.

Fed politikasının kısıtlayıcı ve sıkı olduğunu söyleyen Goolsbee, Fed'in politika faizini sabit tuttuğu yılda enflasyonun düştüğünü ve işgücü piyasasının soğuduğunu belirterek, politikanın gevşetilmesini desteklemeye devam ettiğini ifade etti.

Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee, Fed'in ne zaman veya ne kadar faiz indirimi yapması gerektiğini söylemekten kaçındı ve herhangi bir Fed toplantısı öncesinde politika konusunda kendini kısıtlamak istemediği yönündeki görüşünü yineledi. 
Goolsbee, ABD Merkez Bankası'nın "istikrarlı" bir şekilde hareket etmesi gerektiğini belirterek, "Asla bir ayın rakamlarına aşırı tepki vermek istemiyoruz." dedi.

Küresel piyasalarda Fed sonrası pozitif havaKüresel piyasalarda Fed sonrası pozitif hava

 

Faiz kararının ardından Fed Başkanı Powell'dan açıklamalarFaiz kararının ardından Fed Başkanı Powell'dan açıklamalar

 

Fed beklentilere paralel olarak faizi sabit tuttuFed beklentilere paralel olarak faizi sabit tuttu

 

Fed, Eylül ayında ilk <a href=faiz indirimine kapıyı açabilir" src="https://i.borsagundem.com/files/2024/7/31/1810203/1810203.jpg?v=1722832471" width="161" height="122" />Fed, Eylül ayında ilk Faiz indirimine kapıyı açabilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)