BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemG20, 'milyarder vergisi'ni onaylamayacak----

G20, 'milyarder vergisi'ni onaylamayacak

G20, 'milyarder vergisi'ni onaylamayacak
25 Temmuz 2024 - 07:55 www.finansgundem.com

Bugün Brezilya'da bir araya gelecek olan G20 finans yetkilileri, ev sahibi ülkenin küresel bir "milyarderler vergisi" önerisini onaylamayarak, artan oranlı vergilendirmeyi destekleyen ortak bir bildiri hazırlıyor.

Brezilya'nın bu yıl 20 büyük ekonomiden oluşan Grubun başkanlığını yürütmesi, bazı ülkelerin ultra yüksek net değere sahip bireyleri vergilendirmeye yönelik ortak bir çabaya destek vermesini sağlamış olsa da tartışmalar henüz başlangıç aşamasında.

Gelecek yıl G20 dönem başkanlığını üstlenecek olan Güney Afrika'nın yanı sıra Fransa, İspanya, Kolombiya, Belçika ve Afrika Birliği de bu fikri destekledi. Ancak bu fikir, aralarında ABD Hazine Bakanı Janet Yellen'in de bulunduğu yüksek profilli bir dirençle karşılaştı.

Nisan ayında bu fikre karşı çıkan Alman Maliye Bakanlığı kaynakları, bu haftaki G20 toplantılarında süper zenginlerden vergi alınmasının gündemde olmadığını söyledi. Kaynaklar, vergi tartışmalarının vergiden kaçınma ve servet gizlemeyle mücadele gibi diğer fikirlere odaklanacağını söyledi.

Bir G20 yetkilisi, Perşembe günkü ortak bildirinin, daha fazla bilgi alışverişi ve en iyi uygulamalar yoluyla süper zenginlerin vergi kaçakçılığını azaltmak için bir işbirliği çağrısı içermesinin beklendiğini söyledi.

Maliye bakanları ve merkez bankası başkanlarının bu hafta Rio de Janeiro'da gerçekleştirecekleri toplantıların sona ereceği Cuma günü daha geniş kapsamlı bir G20 ortak bildirisinin yayınlanması bekleniyor.

Rusya'da artan oranlı vergi tarifesiRusya'da artan oranlı vergi tarifesi

 

Artan vergiler yabancı zenginleri İngiltere'den uzaklaştırıyor!Artan vergiler yabancı zenginleri İngiltere'den uzaklaştırıyor!

 

Trump'tan CEO'lara 'vergi' müjdesiTrump'tan CEO'lara 'vergi' müjdesi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)