BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFransa'da imalat PMI daralmaya devam etti----

Fransa'da imalat PMI daralmaya devam etti

Fransa'da imalat PMI daralmaya devam etti
02 Eylül 2024 - 11:04 www.finansgundem.com

Fransa'nın imalat sektöründeki gerilemesi ağustosta da devam etti. Fransa'da imalat PMI, ağustos ayında ocak ayından bu yana görülen en düşük seviyeye indi.

S&P Global tarafından derlenen Hamburg Commercial Bank (HCOB) Fransa İmalat Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI), temmuz ayındaki 44,0 seviyesinden ağustos ayında 43,9'a geriledi.

Hamburg Commercial Bank ekonomisti Norman Liebke, “Fransız imalat sektörünün durumu kötüleşiyor. 2024'ün başında sanayi sektöründe bir toparlanma gibi görünen şeyin sadece kısa bir yükseliş olduğu ortaya çıktı” dedi.

Yeni siparişler, COVID-19 salgınının Avrupa'daki faaliyetleri vurduğu Mayıs 2020'den bu yana hem yurt içinde hem de yurt dışında düşen satışların etkisiyle en hızlı düşüşü gösterdi. Özellikle Avrupa ve Amerika'dan gelen ihracat talebi önemli ölçüde zayıflayarak gerilemeye katkıda bulundu.

Ocak ayından bu yana ilk kez 12 aylık görünüm kötümserleşti ve siyasi belirsizlik önemli bir endişe kaynağı olarak gösterildi.

Fransız imalatçılar da üst üste 15. ay istihdam kesintisine gitti ve istihdam seviyeleri temmuz ayına göre biraz daha düşük bir oranda daraldı.

İmalat PMI nisandan bu yana zayıflıyorİmalat PMI nisandan bu yana zayıflıyor

 

Çin'de imalat sektörü daralmayı sürdürdüÇin'de imalat sektörü daralmayı sürdürdü

 

ABD'de imalat sanayi PMI tahminlerin altında kaldıABD'de imalat sanayi PMI tahminlerin altında kaldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)