BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFransa'da hizmet sektörü sert daraldı----

Fransa'da hizmet sektörü sert daraldı

Fransa'da hizmet sektörü sert daraldı
23 Eylül 2024 - 10:33 www.finansgundem.com

Olimpiyat Oyunları ile güçlenen Fransa'nın hizmet sektöründe son çeyrek için hayal kırıklığı yaşanıyor. Fransa Hizmet sektörü PMI endeksi, eylülde 48,3 seviyesine düşerek piyasa beklentilerini aştı.

Fransa'nın hizmet sektörü Olimpiyat Oyunları'nın yönlendirdiği güçlü bir ağustosun ardından eylül ayında keskin bir şekilde daraldı.

S&P Global ve Markit tarafından hesaplanan HCOB Fransa Hizmet sektörü PMI endeksi, ağustos ayındaki 55,0'dan Eylül ayında 48,3'e düşerek altı ayın en alt noktasına geldi. Piyasalarda beklenti endeksin 52,5 seviyesine ineceği yönündeydi.

Endekste 50'nin altındaki herhangi bir rakam, faaliyetlerde düşüş olduğuna işaret ediyor.

Anket, Fransa ekonomisinin yılın son çeyreğine girerken önemli zorluklarla karşı karşıya olduğunu ve büyümekte zorlanan diğer Euro Bölgesi ekonomilerine, özellikle de Almanya'ya katıldığını gösteriyor.

HCOB ekonomisti Tariq Kamal Chaudhry, "Fransız hizmet sektöründe derin bir hayal kırıklığı var." dedi.

Hem imalat hem de hizmetleri de kapsayan bileşik PMI, ağustos ayındaki 53,1'den sekiz ayın düşük seviyesi olan 47,4'e geriledi ve bu da özel sektör ekonomisinde genel olarak yenilenen daralmaya işaret ediyor. Piyasalar bileşik endeksin 50,6 seviyesine inmesini bekliyorlardı.

İmalat, ağustos ayındaki 43,9'dan biraz yükselerek 44,0 oldu ve daralma bölgesinde kalmayı sürdürdü. Analistler endeksin 44,3 seviyesine çıkacağını düşünüyorlardı.

Anket, gerilemeye rağmen iş güveninin hizmet sektöründe dirençli olduğunu ancak imalat sektöründe karamsarlığın devam ettiğini buldu.

Fransa Merkez Bankası büyüme tahminini revize ettiFransa Merkez Bankası büyüme tahminini revize etti

 

Fransa Maliye Bakanı Le Maire'den istifa!Fransa Maliye Bakanı Le Maire'den istifa!

 

Fransa'da imalat PMI daralmaya devam ettiFransa'da imalat PMI daralmaya devam etti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)