BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFed yetkilisi Goolsbee, işgücü piyasası konusunda endişeli----

Fed yetkilisi Goolsbee, işgücü piyasası konusunda endişeli

Fed yetkilisi Goolsbee, işgücü piyasası konusunda endişeli
15 Ağustos 2024 - 07:19 www.finansgundem.com

Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee, hayal kırıklığı yaratan istihdam verileri nedeniyle işgücü piyasası konusunda enflasyondan daha fazla endişe duyduğunu söyledi.



Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee, Bloomberg News'a verdiği röportajda mevcut faiz oranlarının "çok kısıtlayıcı" olduğunu ve bu tutumun ancak ekonominin aşırı ısınması durumunda uygun olacağını da söyledi. Goolsbee, Fed'in Eylül ayındaki bir sonraki toplantısında faiz indiriminin ne kadar olası ya da ne kadar büyük olabileceği konusunda yorum yapmaktan kaçındı.

Enflasyon ve işgücü piyasası riskleri arasındaki denge sorulduğunda Goolsbee, "Kenarda, görevin istihdam tarafı hakkında daha fazla endişeleniyorum gibi geliyor" dedi.

İşsizlik oranındaki son artışın daha fazla insanın işgücüne katıldığını gösterebileceğini kaydeden Goolsbee, bunun aynı zamanda "durağan durum seviyelerine yerleşmediğimizin, ancak kısa vadede daha kötü bir duruma doğru ilerlediğimizin bir göstergesi olabileceğini" söyledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)