BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed yetkilisi Bowman politika değişikliğinde temkinli----

Fed yetkilisi Bowman politika değişikliğinde temkinli

Fed yetkilisi Bowman politika değişikliğinde temkinli
21 Ağustos 2024 - 07:18 www.finansgundem.com

Enflasyon için yukarı yönlü risklerin devam ettiğini belirten Fed Yönetim Kurulu üyesi Bowman, merkez bankası politikasında herhangi bir değişiklik konusunda temkinli olacağını belirtti.



Fed Yönetim Kurulu üyesi Michelle Bowman, tek bir veri noktasına aşırı tepki vermenin enflasyona karşı kaydedilen ilerlemeyi riske atabileceği uyarısında bulundu.

Fed'in daha şahin politika yapıcılarından biri olarak devam eden duruşunu yansıtan Bowman, daha önceki pozisyonunda olduğu gibi gerekirse faizleri daha da yükseltmeye hazır olduğunu söylemekten ikinci kez kaçındı.

Bowman, Fed'in 17-18 Eylül toplantısında bir faiz indirimini onaylamaya hazır olduğuna dair çok az işaret verdi.

Enflasyonun mevcut politika duruşu altında düşmeye devam etmesi gerektiğini ve enflasyonun Fed'in %2'lik hedefine doğru sürdürülebilir bir şekilde düşmeye devam etmesi halinde, “para politikasının ekonomik faaliyet ve istihdam üzerinde aşırı kısıtlayıcı hale gelmesini önlemek için federal fon oranını kademeli olarak düşürmenin uygun olacağını” ifade eden Bowman, “sabırlı olmalı ve tek bir veri noktasına aşırı tepki vererek enflasyonu düşürme konusunda devam eden ilerlemeyi baltalamaktan kaçınmalıyız” dedi.

Son istihdam raporundaki tutarsızlıkların ihtiyatlı olunmasını gerektirdiğini belirten Bowman, geçen yıl işe alımların gücünün abartılmış olabileceğini ancak işsizlik oranındaki artışın da işgücü piyasasındaki soğumanın seviyesini abartmış olabileceğini ifade etti.

Bowman, “Son birkaç yıldır artan ölçüm zorlukları ve veri revizyonlarının sıklığı ve kapsamı, ekonominin mevcut durumunu değerlendirme ve nasıl gelişeceğini tahmin etme görevini daha da zorlaştırıyor. Mevcut politika duruşuna yönelik ayarlamaları değerlendirme yaklaşımımda temkinli olmaya devam edeceğim ”diye konuştu.

Citi'den Merkez Bankası için <a href=faiz öngörüsü" src="https://i.borsagundem.com/files/2024/8/20/1813460/1813460.jpg?v=1724214139" width="161" height="122" />Citi'den Merkez Bankası için Faiz öngörüsü

 

İsveç Merkez Bankası faiz indirdiİsveç Merkez Bankası faiz indirdi

 

ECB üyesi Rehn faiz indirimi için Eylül'ü işaret ettiECB üyesi Rehn faiz indirimi için Eylül'ü işaret etti

 

Çin gösterge kredi faiz oranlarını değiştirmediÇin gösterge kredi faiz oranlarını değiştirmedi

 

Merkez Bankası faizi sabit bıraktıMerkez Bankası faizi sabit bıraktı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)