BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFed yetkilisi Bowman: Enflasyon hedefimize henüz ulaşamadık----

Fed yetkilisi Bowman: Enflasyon hedefimize henüz ulaşamadık

Fed yetkilisi Bowman: Enflasyon hedefimize henüz ulaşamadık
23 Eylül 2024 - 06:43 www.finansgundem.com

Fed Yönetim Kurulu üyesi Bowman, Fed'in 50 baz puan faiz indirimine muhalif kalmasını "Enflasyon hedefimize henüz ulaşamadık" sözleriyle savundu.

ABD Merkez Bankası (Fed) Yönetim Kurulu üyesi Michelle Bowman, Fed'in enflasyonla mücadelede görevin tamamlandığını ilan etmesi için henüz çok erken olduğunu söyledi.

Bowman, Fed'in geçen Çarşamba günü faiz oranlarını yarım puan düşürme hamlesine karşı tek muhalif oyu kullandı ve bunun yerine çeyrek puanlık bir kesintiyi tercih ettiğini açıkladı. Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) diğer 11 üyesi karar lehine oy kullandı.

Bowman kararla ilgili yaptığı değerlendirmede, para politikasını gevşetmeye başlamanın zamanı geldiğini kabul ettiğini, ancak daha küçük bir orandan başlamayı tercih ettiğini söyledi.

Bowman, "Komitenin daha büyük politika eyleminin fiyat istikrarı görevimizde erken bir zafer ilanı olarak yorumlanma riskini görüyorum." dedi.

Fed Yetkilisi, "Enflasyon hedefimize henüz ulaşamadık; Daha tarafsız bir politika duruşuna doğru ölçülü bir hızda hareket etmenin daha fazla ilerleme sağlayacağına inanıyorum. Bu yaklaşım ayrıca gereksiz yere talebi körüklemekten de kaçınacaktır." şeklinde görüş belirtti.

Fitch, İngiltere'nin büyüme beklentisini yükselttiFitch, İngiltere'nin büyüme beklentisini yükseltti

 

Mevduat faizi getirisi asgari ücreti geçtiMevduat faizi getirisi asgari ücreti geçti

 

Mahfi Hoca, TCMB'nin <a href=faiz indirimi hamlesi için tarih verdi" src="https://i.borsagundem.com/files/2024/9/21/1818321/1818321.jpg?v=1727063166" width="161" height="122" />Mahfi Hoca, TCMB'nin Faiz indirimi hamlesi için tarih verdi

 

Dev bankalar TCMB'nin faiz kararını değerlendirdiDev bankalar TCMB'nin faiz kararını değerlendirdi

 

Çin Merkez Bankası gösterge kredi faiz oranlarını sabit tuttuÇin Merkez Bankası gösterge kredi faiz oranlarını sabit tuttu

 

BOJ faizi oranlarını sabit bıraktıBOJ faizi oranlarını sabit bıraktı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)