BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed yetkilisi Bostic: Para politikası normale dönmeli----

Fed yetkilisi Bostic: Para politikası normale dönmeli

Fed yetkilisi Bostic: Para politikası normale dönmeli
23 Eylül 2024 - 15:26 www.finansgundem.com

İşgücü piyasası ve enflasyondaki soğumanın beklenenden daha hızlı gerçekleştiğini vurgulayan Atlanta Fed Başkanı Bostic, para politikasının yönünü değiştirme zamanının geldiğini vurguladı.

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, ABD ekonomisinin normal enflasyon ve işsizlik oranlarına yakın olduğunu ve para politikasının "normalleşmesi" gerektiğini belirterek, önümüzdeki aylarda hızlı bir faiz indirimi temposuna açık olduklarını ima eden açıklamalar yaptı.

Bostic yaptığı değerlendirmede, "Enflasyondaki ilerleme ve işgücü piyasasının soğuması yaz başında tahmin ettiğimden çok daha hızlı ortaya çıktı. Şu anda, para politikasının birkaç ay önce uygun olacağını düşündüğümden daha erken normalleşmesini öngörüyorum." dedi.

Bostic, faiz oranlarının bu kadar yüksek kalması ve hem enflasyon hem de işsizlik oranı için dengeli risklerin olması nedeniyle, tam olarak normal veya "nötr" Faiz oranı konusunda anlaşmazlığın pek önemli olmadığını belirtti.

(Fotoğraf Atlanta Fed'in X hesabından alınmıştır)

Atlanta Fed Başkanı, yılın başlarında daha az agresif bir indirim hızı ve daha geç bir başlangıç ​​bekliyordu. Bostic, "Ancak, enflasyon beklediğimden daha hızlı düştü ve en son veriler ABD ekonomisinin gerçekten de sürdürülebilir bir şekilde fiyat istikrarına geri dönüş yolunda olduğuna dair inancımı sağlamlaştırdı." dedi.

İşletmelerin fiyatlandırma güçlerinin "neredeyse buharlaştığını" ve enflasyona ilişkin bazı önemli son ölçümlerin Fed'in hedefinin altında olduğunu söylediğini belirten Bostic, firmaların işe alım konusunda daha dikkatli bir yaklaşım sergilediğini, ancak henüz işçi çıkarma noktasına gelmediklerini ifade etti.

Bostic, "Enflasyon konusunda yeterli ilerleme kaydettik ve işgücü piyasası yeterince sakinleşti; Bu nedenle para politikasının yönünü daha dengeli riskleri daha iyi yansıtacak şekilde değiştirmenin zamanı geldi." dedi.

Fed yetkilisi Kashkari faiz indirimini değerlendirdi: Doğru kararFed yetkilisi Kashkari faiz indirimini değerlendirdi: Doğru karar

 

Fed yetkilisi Bowman: Enflasyon hedefimize henüz ulaşamadıkFed yetkilisi Bowman: Enflasyon hedefimize henüz ulaşamadık

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)