BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFatih Terim, Seçil Erzan davasında ilk kez ifade verdi----

Fatih Terim, Seçil Erzan davasında ilk kez ifade verdi

Fatih Terim, Seçil Erzan davasında ilk kez ifade verdi
20 Ağustos 2024 - 18:03 www.finansgundem.com

Fatih Terim, 'yüksek kârlı fon' vaadiyle birçok futbolcunun dolandırıldığı dava kapsamında şikayetçi sıfatıyla ifade verdi. Terim, "Bahsi geçen fondan haberim yoktu. Kimseye tavsiye vermedim. 3 milyon dolarım kayıp" dedi.

Futbol dünyasından Arda Turan, Emre Belözoğlu, Selçuk İnan ve kaleci Muslera gibi isimler ile bazı işadamlarını "yüksek kârlı fon" vaadiyle dolandırdığı iddia edilen özel bir bankanın şube müdürü Seçil Erzan davasında yeni bir gelişme yaşandı. Galatasaray ve Türkiye Milli Takımı'nın eski teknik direktörü Fatih Terim müşteki sıfatıyla dün ilk kez ifade verdi. Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi'nce talimatla ifadesi alınan Terim, Seçil Erzan'la 2016 veya 2017 yılında tanıştıklarını belirtti. Yaklaşık 5 sayfalık ifadesinde Terim, bahsi geçen fondan haberi olmadığını, Erzan'a şube müdürü olması nedeniyle güvendiğini söyledi. Bankanın özel müşterisi olarak en ufak bankacılık işlemlerini dahi Erzan'a yaptırdığını belirten Terim, şunları kaydetti:

HİÇ OKUMAYA İHTİYAÇ DUYMADAN İMZALARDIM

15-20 senedir para yatırma ve çekme işlemleri ile imzalanacak belgeler banka çalışanlarının bulunduğum yere gelmesi ile yapılmıştır. Seçil Erzan bizzat kendisi gelip kimi zaman Florya tesislerinde herkesin içinde, kimi zaman evimde toplu olarak getirdiği belgeleri bana imzalatırdı. Hiç okuma ihtiyacı duymadan imzalardım. Ben banka tarafından oluşturulan güven ve bankanın bana gösterdiği kişi olduğu için Seçil Erzan'a özel bankacım olarak güvendim.

FONDAN HİÇ BAHSETMEDİ

Seçil Hanım hiçbir zaman fondan bahsetmedi. Çok sonra öğrendim ki haberim olmadan, etrafımdaki birçok kişiden para istemiş, bazılarından da paralar almış. Ayrıca yakın aile dostlarımızdan da almış, hatta daha fazla alınması için uğraşmış.

1.5 YILDIR BU ANI BEKLİYORDUM

1.5 yıldır konuşmak istedim ancak devam eden yargı sürecine olan saygımdan dolayı bugünü bekledim. Finans işlerinden anlamam, bu nedenle de kimseye tavsiye vermem. Kimse bana gelip böyle bir fon olduğundan ya da Seçil Hanım'ın benimle adlandırdığı bir fon olduğundan bahsetmedi.

DUYUNCA ŞAŞIRDIM

Olayı Nisan 2023'te Emre Belözoğlu ve Arda Turan'ın eşime ulaşması sonucu öğrendim. Arda ve Emre, "Biz Fatih Hoca'nın tavsiyesiyle Seçil Erzan'a para gönderdik" demediler. Seçil'in neler yaptığını duyunca şaşırdım.

BİRİ PARAMI DİĞERİ DE İTİBARIMI KULLANDI

Bir bankaya güvendim ve bir Banka müdürüne güvendim. Biri paramı diğeri de itibarımı kullandı.

Fatih Terim, Erzan ve diğer sanıklar hakkında şikâyetinin devam ettiğini de vurguladı. Seçil Erzan, 4 Eylül'de tekrar hâkim karşısına çıkacak. (Sabah)

Sanık Erzan'ın 93 yıldan 305 yıla kadar hapsi isteniyor

Sanık Erzan'ın "özel belgede sahtecilik" ve "tacir veya şirket yöneticisi olan ya da şirket adına hareket eden kişilerin ticari faaliyetleri sırasında, kooperatif yöneticilerinin kooperatifin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık" suçlarından 93 yıldan 305 yıla kadar hapsi isteniyor.

Sanıklar Ali Yörük, Kerem Can, Hüseyin Eligül, Nazlı Can, Atilla Yörük ve Asiye Öztürk'ün ise aynı suçlardan 3 ile 98 yıl arasında hapisle cezalandırılması istenen iddianamede, sanık Rüya Sağır'ın da "nitelikli dolandırıcılık" suçundan 3 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Seçil Erzan davasında yeni iddianame hazırlandıSeçil Erzan davasında yeni iddianame hazırlandı

 

Seçil Erzan davasında kayıp milyonlarla ilgili şok gelişme!Seçil Erzan davasında kayıp milyonlarla ilgili şok gelişme!

 

Seçil Erzan davasında banka yöneticileri için karar verildiSeçil Erzan davasında banka yöneticileri için karar verildi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)