BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan'ın önünde köşk ve erken seçim var!----

Erdoğan'ın önünde köşk ve erken seçim var!

Erdoğan'ın önünde köşk ve erken seçim var!
31 Mart 2014 - 13:44 www.finansgundem.com

Radikal gazetesinin Ankara Temsilcisi Ömer Şahin, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı için yol haritasını yazdı...

Seçim sonuçlarının AK Parti'nin kesin zaferini ortaya koymasıyla gözlerin çevrildiği Başbakan Erdoğan'ın yol haritası şimdiden tartışılmaya başlandı. Radikal gazetesinin Ankara Temsilcisi Ömer Şahin, Erdoğan ve kurmaylarının Cumhurbaşkanlığı için yolun açıldığına inandığını yazdı.

Erdoğan'ın Abdullah Gül ile yeni durumu masaya yatıracağını kaydeden Ömer Şahin, Genel Seçimler'in tarihinin öne çekilmesi ile milletvekili seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin birlikte yapılması ihtimalinin hayli güçlü olduğunu yazdı.

İşte Ömer Şahin'in yazısındaki ilgili bölüm:

ERDOĞAN BU SONUCU YEŞİL IŞIK OLARAK OKUYOR


Başbakan Erdoğan, 17 Aralık ve cemaat kavgasına rağmen yine sandıktan zaferle çıktı. Yüzde 40'ı aşan oy Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı adaylığı için 'yeşil ışık' olarak da görülüyor. Erdoğan ile Gül kısa sürede bir araya gelecek.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir seçimden daha zaferle çıkarak ‘usta’lığını göstedi. 17 Aralık tartışmaları gölgesinde geçen seçim sürecini lehine çevirmeyi başaran Erdoğan, 12 yılda 3 genel, 2 referandumdan sonra 3’üncü yerel seçimi de kazandı. Başbakan Recep Tayip Erdoğan, yolsuzluk-rüşvet tartışmaları, cemaatle kavga ile geçen 3 ayın sonunda istediğini elde etti. Başarı çıtası olarak bir önceki seçimdeki yüzde 38’lik oy oranını gösteren Erdoğan,yerel seçimlerde bugüne kadarki en yüksek oranı yakaladı.

AK PARTİ'YE GÖRE KÖŞK YOLU AÇILDI!

Bu yerel seçimler Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin provası olarak da görülüyordu. AK Parti kurmayları yüzde 40’ın üzerinde alınacak oyun Başbakan Erdoğan’a Çankaya Köşkü yolunu açacağını savunuyor. 30 Mart sonuçları, Gezi ve 17 Aralık tartışmasının doğurduğu kutuplaşmayla Köşk şans azaldığı öne sürülen Başbakan Erdoğan’ı yeniden potaya soktu. Başbakan Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ağustos ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı adaylığı için nisan ayı içerisinde görüşme yapması bekleniyor. Erdoğan’ın adaylığı istemesi halinde Gül’ün yarışa girmeyeceği biliniyor. O zaman parti liderliği için en güçlü isim Abdullah Gül olacak.

ERKEN SEÇİM GÜNDEMDE

Başbakan Erdoğan’ın muhtemel Cumhurbaşkanı adaylığı 2015 Haziran’ındaki genel seçimlerin öne çekilmesi sonucunu doğuracak. Genel seçimin Cumhurbaşkanlığı seçimiyle birleştirilebileceği konuşuluyor. Köşk seçiminden kısa süre sonra yapılması da bir diğer seçenek.

Başbakan Erdoğan, yerel seçim öncesi çok sert mesajlar vermişti. Erdoğan’ın bu tavrını yumuşatacağı söyleniyor. Erdoğan’ın gündeminde Avrupa Birliği reformlarıya birlikte demokratikleşme hamleleri olacak. Ruhban Okulu’nun açılması, Alevi açılımı, Çözüm sürecine dönük adımlar gündemde. İsrail ile ilişkilerde normalleşme adımları bekleniyor.

OPERASYONA DEVAM

Başbakan Erdoğan’ın söylemlerdeki sert dozajı düşürse bile “paralel yapı” dediği Gülen Hareketi’ne dönük operasyonları sürdüreceği söyleniyor. Emniyet ve yargı ile başlayıp diğer kamu kuruluşlarına sıçrayan tasfiyeler sürecek.
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • tulay24 Haziran 2014 01:21

    Bence basbakana kosk cok yakisacak her zaman arkandayiz baskanim sende biraz lafinin arkasinda dur afff cikar sonuna kadar seninleyiz

  • Mustiii31 Mart 2014 16:07

    Bence Erdoğan'ı devirmeye çalışmakla Cumhurbaşkanı yapmak arasında fark yok. Erdoğan başbakan olarak aktif, cumhurbaşkanı gazına getirmenin amacı Erdoğan'ı pasifize etmenin diğer yoludur. başbakan 3 dönem kuralı 4 dönem yapıp bir dönem daha bu yükü sırtlamalıdır.

  • gelişmeler31 Mart 2014 15:41

    1-2 ay beklenir ondan sonra ortam uygunsa önce cumhurbaşkanlığı, genel af dağdakiler ovadikler adadakiler sonra anayasa değişikliği başkanlık sistemi eyalet sistemleri falan gündeme gelir şu anda ukraynada başlayan tartışmalar buraya da sıçratılır

  • maldiv31 Mart 2014 15:38

    ortalama eğitim düzeyi 11 yıllık genel eğitim üzerinden 6. sınıf, % 80 i oluşturan vatandaşın ekonomik durumu da 10 üzerinden 3 olunca, insanlar önce kendi ekonomik çıkarını ve geleceğini sonra da dünya görüşüne yakın insanları tercih eder

  • money31 Mart 2014 15:20

    3-4 puan makyajlanmış oy olsa demek ki net % 40-41 oy almışlar bunu da tebrik etmek gerekir muhalefet kendi beceriksizliğine yansın o kadar boş vaktiniz var insan birkaç proje falan üretir

  • SAYGI İLE EĞİLİYORUM31 Mart 2014 14:48

    SAYIN AZİZ NESİN ; HUZURLARINIZDA SAYGI İLE EĞİLİYORUM. BU NASIL BİR KOKUŞMUŞLUK Kİ ; YOLSUZ DA OLSA ; BÖLÜCÜ, SERT VE KIRICI BİR USLUP DA OLSA ; ONU CEZALANDIRMA YERİNE MÜKAFATLANDIRDIK. DEMEK Kİ BİR BİLDİĞİN VARMIŞ..

  • volkan Y.31 Mart 2014 14:39

    Kabiliyetimi öğrenmek isteyen bey'e cevabım şudur.Eğer bizlerin gerçekleri görme kabiliyetimiz sizlerde olsaydı şu an siz-biz olmaz bir bütün olurduk bu bir.mağlubiyet dediğiniz şey ise ancak dengeli bir yarışta alınan bir şeydir.ekstra fazladan oy pusulaları,başkalarının yerine oy kullanma v.s. uzar gider.buna yarış bile denmez.O kutuların içindeki sadece bizim değil sizinde vergileriniz bulunmakta.Bu gerçekleride sizin bilmeniz gerekiyor.Saygılar..

  • VOLKAN BEYİN DİKKATİNE31 Mart 2014 14:12

    MALUBİYETİ KABULLENMEK ZOR OLSA GEREK. İKİ KİŞİDEN BİRİ AKP YE OY VERDİYSE OTURUP DÜŞÜNMEK GEREK NEDEN MİLLET BU PARTİYİ BAŞA GETİRİYOR DİYE. AMA BU TABİİ Kİ KABİLİYET İSTER. SİZLERDE VAR MI ACABA? KUTU MUTU YU GEÇİN ARTIK. GERÇEKLERİ GÖRÜN.

  • money31 Mart 2014 14:09

    dışardan para geldikçe harita işe yarar

  • Volkan Y.31 Mart 2014 13:55

    yol haritası belli zaten.ilerideki 30 milyon uero dolu aayakkabı kutusunu geç,ilk gemicikden sağa dön,daha önceden peşkeş çekilmiş milletin arazisine yapılmış avmyi geç ileride bol bol altın dolu kasalar göreceksin devam et işte tam ileride saltanat köşkü...