BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan faiz açıklaması!----

Erdoğan'dan faiz açıklaması!

Erdoğan'dan faiz açıklaması!
21 Ocak 2014 - 15:53 www.finansgundem.com

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 5 yıl sonra ilk kez Brüksel'de... Erdoğan ve Barosso basın toplantısı düzenledi


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ve Avrupa Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy ile Brüksel'de ortak basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında, üç ismin konuşmasının ardından soru-cevap kısmına geçildi.  Bir muhabirin "Türkiye Merkez Bankası bugün faizleri yükseltmeme kararı aldı. Bunun siyasi baskı altında yapıldığı söyleniyor.  Buna ne dersiniz?" sorusuna Erdoğan, " Merkez Bankası bağımsız bir kuruluştur. Ne bana ne de bir bakanıma bağlı değildir. Bugün alınan kararı isabetli bir karar olarak görüyorum. Kendilerini tebrik ediyorum" dedi.
İşte basın toplantısından satır başları...

VAN ROMPUY: YARIN MONTRÖ'DEKİ TOPLANTI...


Artan bir işbirliği içindeyiz. İnsani durum konusunda aynı duyguyu paylaşıyoruz çevre ülkeler konusunda. Yarın Montrö'deki toplantının yeni bir siyasi süreç başlatmasını diliyorum. Gelecekte de verimli bir işbirliği yapacağız.


BARROSO: BAŞBAKAN BİZE GÜVENCE VERDİ

Burada ağırlıklı olarak ikili ilişkileri ve çevre ülkeleri konuştuk. AB ve Türkiye müttefiktir. Bu konuda yararlı ve verimli görüşmeler yapıldı.

Tek bir sayıyı saymak isterim ticari ilişkilerimizi vurgulamak için . Türkiye’nin yüzde 75inden fazlası AB’den gelmektedir.

Geri kabul anlaşması imzalandı. Vize için imzalar atıldı. İki taraf için de faydalı olacaktır. AB’de bir çok kişinin düşündüğü gibi endişe duyuyoruz. Samimi bir dost olarak Erdoğan'la konuştum ve bu sohbet sonucunda memnun oldum. Başbakan bize güvence verdi. Erklerin ayrımına saygı duyduğunu belirtti. Bunlar Türkiye’nin ekonomik çıkarınadır. Dolayısıyla, burada dile getirdiğimiz konuları Türkiye kaydetmiştir. Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı konuları izliyoruz. Size yardım etmeye hazırız. Ticari ilişkileri nasıl derinleştireceğimizi konuştuk. Çok acilen Kıbrıs konusunda kapsamlı bir çözüm sağlanması gerektiğini konuştuk. Türkiye’nin AB üyeliği için bu önemli bir konu.

ERDOĞAN: UZUN SÜRE SONRA YAPTIĞIM BU ZİYARET...

Uzun bir aradan sonra buradayız. Memnuniyetimi ifade etmek isterim. Her zaman samimi bir çaba içerisinde olduk... Eş zamanlı olarak geri kabul anlaşması imzalandı. Bu ilişkilerde canlanma anlamına gelmektedir. Uzun süre sonra Brüksel’e yaptığım bu ziyaret karşılıklı beklentilerimizin dile getirilmesi bakımından yararlı olmuştur.

Az önce gerçekleştirdiğimiz görüşmede ilişkilerimizin daha ileriye taşınması için görüşlerimizi teyit ettik. Altını çizmem gereken bir konu var; Ankara Anlaşması'nın 52’inci maddesinde dediği gibi tam üyelik konusunda ilerleme kaydedilmesini bekliyoruz.

'HELE DÜN DÜŞEN GÖRÜNTÜLER'

Uluslararası güvenlik konularında özellikle son dönemde Suriye’de meydana gelen olaylar, 911 kilometre sınırı olan Türkiye’yi ciddi olarak rahatsız etmektedir. Hele hele dün düşen görüntüler soykırımın ne denli ağır olduğunu bizleri ciddi manada rahatsız etmiştir. Bu nedenle yarınki Cenevre 2 toplantısını çok önemsediğimi belirtmem gerekmektedir. Artık adımların atılması gerektiğini buradan tekrar ediyorum.

Türkiye’de 700 bin sığınmacı var. 2 milyar doları aşkın harcamamız oldu ve bunu da durdurmaya niyetimiz yok. Ancak maalesef uluslararası camiadan gelen destek 130 milyon civarındadır. Ve bizler bu süreç içerisinde yarınki toplantının olumlu netice vermesini dilemekteyiz.  Kararlı adımlar atılmasını bekliyoruz.

Kıbrıs konusunda da Türkiye olarak her türlü olumlu adımın atılması için kararlıyız. KKTC’nin Cumhurbaşkanı ile yapıcı tavırda olmaları için telkinde bulunduk. Güney Kıbrıs’ın takınacağı tavrın olumlu istikamette olması durumunda inanıyorum ki Kıbrıs’ta her iki halkın kazanacağını görebiliriz.

Basın toplantısında, üç ismin konuşmasının ardından soru-cevap kısmına geçildi.

Soru: Erdoğan'a ve Van Rompuy'a sorum olacak. Türkiye Merkez Bankası bugün faizleri yükseltmeme kararı aldı. Bunun siyasi baskı altında yapıldığı söyleniyor.  Buna ne dersiniz? AB’yi etkileyecek bir durum mu? İkinci soru, Van Rompuy’a; tam üyelik tam hedefiniz mi yoksa imtiyazlı ortaklık mı sürdürülecek?

Erdoğan: Merkez Bankası bağımsız bir kurumdur. Bana ya da bakanlarıma bağlı değil. Merkez Bankası'nın aldığı bu kararı isabetli görüyorum, kendilerini tebrik ediyorum.

Van Rompuy: Üyelik müzakereleri geçtiğimiz yıl bir ivme kazandı. 2010’dan beri ilk kez olmak üzere yeni bir başlık açıldı. Bu iki tarafın da çıkarınadır. 2014 yılında umarım daha fazla ilerleyebileceğiz. Nihai hedef konusunda şunu söylemeliyim; 49'uncu maddeye dayanarak daima hedef üyeliktir.
YORUMLAR (29)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ....21 Ocak 2014 20:24

    pazarda domates 7.tl sesimi duyan varmı ?

  • tövbe tövbeye 21 Ocak 2014 20:15

    biz sizin gibilere inat veriyoruz oyumuzu saten :)

  • SAYGILAR .21 Ocak 2014 20:08

    Mantık diye yazan arkadaş sen ozaman idam edilen MENDERESİN yanındamıydın yada gerçekleri göstermek için ozaman çekimmi yaptında böylr konuşuyorsun unutmayın bizim ülkemizde bu işler oluyor ama nedeni insanların birbirine güven vermemeleridir.ülkelerine seçilen başkanlar neden zamanı geldiğinde istenmezler bari bunları yazaydınız unutmayın ülkelerin içinde GEÇİM SIKINTILARI başladımı daha o ülkeyi yönetenlerden hayır beklemeyin derim bu ülkeyi menderesin idamından sonra kimler yönetmiş bunlara bakınderim ülkeyi yönetenler hep SAĞ PARTİLER olmuş hani sol parti nerede kalmış buyüzden başbakanın sol partilere laf söylemeyede hakkı yoktur.ülke borç batağına girdiyse bunlar hep sağ partiler zamanında olmuştur.şimdi başbakan diyorya bakın İMF ye olan borşları kapattık hatta 5milyar dolarda borç verdik tamam iyi güzel negüzel konuştun bende tebrik ettim peki şimdi sana sorarım ülkemizin neden iç borçlarını söylemiyorsun çünki iç borçlar çok yükseldi 55 senelik hükümet sana ne borç bıraktı 200 katrilyon borç bıraktı peki sen 12 seneden bu borçları nereye çıkarttın neden söylemiyorsun şimdi diyeceksinki bu iç borçların yüzde 60şı bankalara aittir iyi güzelde avrupadan bankalara KREDİ verilirken bunlara DVELET kefil olmuyormu şimdi bir kriz çıksa bu borçları kim ödeyecek tabiki biz VATANDAŞLAR habire vergi koyup bu borçları bizlere ödeteceksiniz sizler zaten iyi niyetli kişiler olsaydınız önceliği milletin rahat vede huzurlu bir geçimlen günlerini geçirmesini isterdiniz ama sen bunları yapmadın sadece zenginleri destekleyerek ve birde bunun üzerine kendi adamlarınıda zengin ederek bu ülkeye ihanet etmiş oldun artık millet herşeyi okuyor gözleriylen görüyor kulaklarıylanda işitiyor.yani bundan sonra kimseleri kandıramıyacaksınız.ha size tapanlara birşey diyemem çünki onlar ellerine geçen avantaları kaybetmek istemiyeceklerdir.özün sözü kusura bakmayın sizler bu işi beceremediniz.hırsızlığın ortaya çıktığı ilk gün kalkıpta bakanlarını işstifaya davet etseydin vede savcılarada bu işi sonuna kadar takip edin ortaya ne çıkarsa çıksın bu iş hallolacak deseydin belkide bu milletin sempatisini alacaktınız ama senne yaptın bu olayların üzerini örtmek için herkesi görevinden alıp yerlerini değiştirerek güya BASKI yapmaya kalktınız buda sizler için hiçte iyi olmadı otayin ettiğiniz kişiler sizlerden sandık başında intikamını alacaklardır.üçkişiye güvenipte beş kişiyi yolda bırakamazsın.

  • TÖVBE TÖVBE.21 Ocak 2014 19:43

    Hani birdaha gitmeyecektin bırak bu palavraları işte adamı böyle ayaklarına kadar çağırırlar türkiyeyi askıya alacağız diyince paçalarınız tutuştu heni sen AVRUPA BİRLİĞİNE muhtaç değildin bunları hep söyledin ben senin bir tek ALLAH bir dediğine inanırım.gerisi palavraymış.ulan şu SİYASET hakiketende tam haırsızlık ve yolsuzlukmuş.bu ülkedebirtane doğru dürüst bir adam çıkmayacakmı bunlara inanarak hayallerimiz suya düştü birdahamı tövbe.

  • ismail 21 Ocak 2014 19:11

    giden dolarla ne olcak hani 1,92 ne oldu ayıpbe artık bırakın ticariti haklısn hükümtün bütün üyekiri iş adami araba satcaklar ev satcaklar gemi satacalar

  • ırgat21 Ocak 2014 19:00

    karsan,tekfen ,tskb elele sürekli düşüşe.....döviz hikaye borsa şahane.düşün bakalım nereye kadar.

  • KY21 Ocak 2014 18:46

    Goldaş'ın kaybolan 15 ton altın'ının ne zaman bulunacağınıda sordularmı acaba?

  • ressam21 Ocak 2014 18:45

    başarısız birini tebrik et bakalım.

  • metin21 Ocak 2014 18:42

    Birak bu palavralari sultan erdogan dolar senin kafayla 5 lira olmassa iyidir.

  • erenler21 Ocak 2014 18:22

    resmen pompaladılar bu gün bizi.faiz lobisişymiş,döviz lobisi ile arasında ne fark var.sanki ateşini düşürebildiler.erdem başçı başarısız olmuştur.

  • Mehmet21 Ocak 2014 18:14

    Avrupa'ya geçmek köprüden geçmekte olsa keşke!

  • aker21 Ocak 2014 18:12

    faiz lobisi ve yandaşları sizin adınıza üzgünüm....

  • Mehmet türe21 Ocak 2014 18:06

    Yönümüz Arabistan'a kaymış ! 5 yıl olmuş batıya ancak bakabildik. Arabistan mı model ?

  • vize21 Ocak 2014 18:05

    vizesiz avrupaya geçmeyi sizin başkanlarınızın ufkuu almaz padişahum diyenlerr 3ncü köprünün ayakları 160 metre olmuş bu arada,hükümeti istemeyenler gitsin tepesine otursun

  • Ank.0621 Ocak 2014 18:01

    Başbakanım millet size güveniyor ve destekliyor.

  • Biat Etmeyin, Namuslu olun21 Ocak 2014 17:46

    Brüksel'de Ayakkabı kutularındaki Milyon Dolarları, bakanın evindeki çelik kasaları, oğlunun vakfı Türgev'e imar yolsuzluğu karşılığı verilen 20 dönüm araziyi, bakanlarının Yolsuzluklarını ve rüşvetlerini anlattın mı?

  • Emret Padişahumm21 Ocak 2014 17:39

    Bir sus ya. Bir sus. Bu ülkede Devletin her kurumuna karışmak zorundamısın? Senin Padişahlığın bu ülkede artık sökmüyor. Avrupa'ya yaptığınız Yolsuzlukları,rüşvetleri detaylı bir şekilde anlatsaydın da Türkiye'de ki Hukuksuzlukları, Hırsızlıkları görselerdi.

  • Merkez Özerk Değil21 Ocak 2014 17:36

    Biatçılara Merkez bankası başkanıda mı eklendi? Bir gün önce senin bakanın MB faiz arttırmaz diyor, Merkeze mesaj gönderiyor. Merkez Bankası artık özerk bir kuruluş değildir.

  • dobra21 Ocak 2014 17:25

    heyttt beee zoruna giden çokturrrr amaaa gitsinnnnnnn

  • ortaboy yatırımcı21 Ocak 2014 17:07

    sen çok yaşa padişahım !!!!kim ferman dinlemezse tez vurun kellesini !!!!!!

  • ali veli21 Ocak 2014 16:56

    adamm yaaa

  • teşekkürmüş21 Ocak 2014 16:41

    Emrettim yaptı manası yatıyor tşk altımda tek adam padişahlık

  • zxt21 Ocak 2014 16:31

    Merkez bankası başkanı da kendisi!

  • mantık21 Ocak 2014 16:18

    bu yargı adalet diye bagıran arkadaşlar adnan mendresi de yargı idam etti ozaman bu kadar bagırmıyordunuz başbakan birilerinin ayagına bastıkı borsa düştü dolar aldı başını gitti secim üstü bu durumlar biraz mantıklı olun derim

  • vatandaş21 Ocak 2014 16:12

    güzel bir gelişme Avrupayla tam işbirliği herkese yarar sağlar zararı olmaz

  • Murat21 Ocak 2014 16:12

    17 Aralıktan bu yana Ayakkabu kutuları gittikçe değerleniyor... %15 civarı kazandırdı herhalde...

  • ky21 Ocak 2014 16:06

    ülkeyi tek başına yönetiyorsun senden habersiz merkez faiz arttırabilir mi?? merkez bankası bağımsız bir kuruluşmuş ben buna gülerim

  • Ayakkabı kutusu21 Ocak 2014 16:03

    Ayakkabı kutusunda döviz tutanları üzmeyen MB :)

  • exper21 Ocak 2014 16:03

    Güçler ayrılığı olmayan, yargısı Hükümet emri altında olan bir Ülke AB' ne giremez. Ancak kendinizi avutursunuz.