BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan AB'ye Gezi resti----

Erdoğan'dan AB'ye Gezi resti

Erdoğan'dan AB'ye Gezi resti
13 Haziran 2013 - 12:33 www.finansgundem.com

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan Avrupa Birliği Parlementosu'na çok konuşulacak çıkış...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti belde belediye başkanları toplantısında konuştu. Erdoğan "Avrupa Parlamentosu'nun bizim hakkımızda alacağı kararı tanımıyorum" derken, Gezi parkı'yla ilgili "Sidik kokusundan geçilmiyor. Bir çoğu afedersiniz büyük abdestini oraya yapıyor" diye konuştu.
İşte Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:
NASIL BİR OYUN OYNANDIĞINI AÇIKLAYACAĞIZ
Taksim’de başlayıp ülke genelinde devam eden gösteriler, sizleri de halkımızı da ciddi şekilde rahatsız ediyor. İbretlik ve anlamı bir sükut içinde, sessiz yığınlar sabırla gelişmeleri takip ettiler. Yarın partimizin genişletilmiş il başkanları toplantısında, Türkiye’de nasıl bir oyun oynanmak istendiğini milletimizle paylaşacağız. Ardından Ankara Sincan’da cumartesi günü, Pazar günü İstanbul’da 18:00’de Kazlıçeşme’de miting yapacağız. Bu mitingler bir kitlenin karşısına başka bir kitle çıkarmayı amaçlamıyor. Bunu düşünecek olsak aynı mahallede bunu yaparız. Ama hukukun bize belirlediği yer neresiyse orada yapıyoruz.
BU MİTİNGLER SESSİZ YIĞINLARIN SESİ
Bu mitingler sessiz yığınların sesini, hem Türkiye’ye hem de dünyaya duyurmayı amaçlıyor. Sanki bütün Türkiye yanıyor, yıkılıyor. Belli yerlerde lokal olarak bunlar yapıldı. Burdan çıkıp alt geçitlerdeki canım canım seramiklerin nasıl kırıldığını görürsünüz. Kim kırdı bunları? Çevreciler mi? Otobüsleri kimler yaktı yıktı? Benim sivil vatandaşımın, iki yüz kadar aracını kimler yaktı yıktı? Bunları dürüst anlatmak görevimiz değil mi?
O KARARI BEN TANIMIYORUM
Dün Avrupa Birliği Parlamentosu'nda birileri çıkıp birşeyler söylemişler. İlgili bakanlarım da gerekli görüşmeleri yaparlar. AB Parlamentosu’nun bizlerle ilgili kararı ben tanımıyorum.
GEZİ PARKI SİDİK KOKUSUNDAN GEÇİLMİYOR
Samimi dürüst olanların başımız gözümüz üzerinde yeri var. Sorun Gezi Pakı olayı ise kusura bakmasın bazılarının otelin üst katlarından Gezi Parkı'nı izleme ihtiyaçları olabilir ama ben Gezi Pakı'nı gayet iyi biliyorum. Kimse bize Gezi Parkı ile ilgili ders vermesin. Bizim çevre bilincini iyi anlamamız lazım. Çevre sadece yeşil değildir, bunun yanında gürültü, görüntü kirliliği vardır. Taksim Meydanı otobüslerden geçilmezdi. Biz kısa zamanda İstanbul'u tertemiz bir havaya kavuşturduk. Gezi Park'ı pislikten geçilmiyor. Sidik kokusundan geçilmiyor. Büyük bir kısmı büyük abdestlerini gidiyor.
'EMREDERSİNİZ HEMEN BIRAKACAĞIZ'
AKM temizlendi, anıt temizlendi. Benim polisim görevini yapacak. Biber gazı her yerde kullanılır. Bu suydu hatta boyalı suydu aynı şekilde biber gazını aynı şekilde kullanılır. Bizim 600 polisimiz yaralandı neden bunları kimse konuşmuyorlar. Bunların sorgulansın diyorsunuz da bu yakıp yıkanların sorgulanmasını neden gündeme getirmiyorsunuz. Açıklama yapıyorlar gözaltında tutulanlar bırakılsın diye. 'Emredersiniz hemen bırakacağız'. Yargı üzerine düşeni yapmalıdır. Yakıp yıkmak, molotof atmak suçtur. Şu an 100 trilyon zarar var, esnafımız iş yapamaz duruma geldi. Belediye otobüslerini yıkıp sonrada poz veriyorlar. Bu bir vatansevere yakışır mı? Bunun adı özgürlük mücadelesi olamaz.
TOPLU KIŞLASI VE AKM İÇİN ÖNEMLİ AÇIKLAMA
İşte ben o samimi çevreci olan kardeşlerime diyorum ki siz ordan çekilin bizi diğerleriyle karşı karşıya bırakın biz Gezi Pakı'nı temizleyelim. Çünkü oranın sahibi İstanbul'dur. Şimdi Topçu Kışlası'na gelirsek ben akşam gelenlere dedim ki bu konuda çok mu hassasınız. Plebisit yapalım dedim referandumun bir değişiği... Belde halkına sorar ona göre sandığını oluşturur. Gelenlerin bir kısmı sevindi bir kısmı istemedi. Benim bunun kamuoyu çalışmasını 2011 seçimlerinden önce yaptım. Bunu 3000 kişinin karşısında açıkladım bunu açıkladığım anda salon ayakta alkışladı bunu. O günden bugüne de olumsuz bir yaklaşım duymadık. Şimdi diyorlar ki nefes alacak yerimiz yok burada ağaçlar kesilmiyor. Şuandaki ağaç sayısı yaklaşık 600'e yakın bunun içerisindeki bazılarının yeri değişecek o kadar. Artık otobüsler, araçlar olmayacak.
Kışlaya ana giriş açık tutulacak. Kışlada şehir müzesi olacak. Binlerce objemiz var ki depolarda çürüyor. Kim gelirse gelsin buraya o güzel proje önünde resimler çektirecek. İstanbullu kazanacak, bütün çevre kazanacak.
AKM yıkıldı yıkılıyor, depreme dayanıklı değil. Buradaki hedefimiz burayı yıkılım yerine dev bir opera binası yapalım. Opera binasıyla bir ilki yapacağız. Bunları yapamayanlar bizim karşımıza dikiliyor.
Çevreciliği bizden daha iyi bilemezsiniz.
Ana muhalefet partisinin lideri çıkmış, kaç metrekareye ağaç dikilir diye hesap yapmış. Senin de çorak olan arazilerine dikeceğiz merak etme. Bunlara fidan nedir diye sorsan ağaç derler.
Buna rağmen istemezük diyorlar, plebisit yaparız ne çıkıyorsa o. İl başkanları toplantısında gerekli talimatı vereceğiz. Yürüyen mahkeme var. Neticesini de görelim istiyoruz. İdari mahkemenin olayların patlak verdiği akşamı karar vermesi manidar.
“MAHKEMENİN KARARI MANİDAR”
Benim üzüntüm de şudur. İdari mahkeme bunu, bu gezi parkı olaylarının patlak verdiği o akşam açıklaması manidardır. Yürütmenin savunmasını verinceye kadar, yürütmenin durdurulmasına diye bir kararın verilmesi de manidardır.
Bir defa ortada ne var? İhalesi yapılmış bir proje mi var? Ne yapılacağı belli olan bir şey mi var? Yok. Size biri bir yazı yazıyor. Nasıl böyle bir karar verirsiniz? Böyle bir adım atılır, diyelim ki ihale yapılır. Yürütmeyi durdurma verirsiniz. Hiçbir şey yokken bunun kararını veriyorsunuz. Bu düşündürücüdür.
“ÇOK İLGİNÇ SÖYLEDİLER”
Dün akşam bazı sanatçılar geldi. Bazı sanatçılar daha gelecekti. Çok ilginç şeyler söylediler üzüldüm. Ulusal ve uluslararası bu sanatçılarımıza baskı yapılıyor. Eğer oraya gidecek olursanız bütün anlaşmalarınızı iptal ederiz. Reklam vermeyiz, yayın politikalarınızı gözden geçirin. Hani demokrattınız, özgürlükçüydünüz? Nasıl oluyor bu iş?
Benim belediye başkanıma diyor ki siz işçileri zorla dışarı döktünüz. Yahu Pazar günü zaten tatil. Oraya gelen bir işçiye kim karışabilir? Bizi buraya getiren millettir. Millet dur derse dururuz, kal derse kalırız. Başka da hiç kimsenin dayatmasına kulak asmayız.
Ben gezi parkındaki genç yavrularımıza sesleniyorum. Bakınız burada samimi olarak talebinizi ortaya koydunuz. Artık lütfen çevreyle ilgili yeşille ilgili bu samimiyetin dışında orada illegal örgütlerin uzantıları var. Samimiyetsiz olanlar var. Bunların oyununa gelmeyin.
“SABRIN SONUNA GELDİK”
Biz sabrımızı devam ettirdik. Sabrımızın da sonuna geldik. Bu uyarımı son defa yapıyorum. Diyorum ki anneler babalar yavrularınıza sahip çıkın. Biz bir taraftan yargı sürecini bekliyoruz, plebisit noktasında adımımızı atarız. İstanbul halkı ne istiyorsa onu yapacağız. Aksi takdirde daha fazla bekleyemeyiz. Gezi parkı işgal güçlerinin değildir, tüm milletindir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)