BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan: Küresel sistem etkinliğini kaybetti----

Erdoğan: Küresel sistem etkinliğini kaybetti

Erdoğan: Küresel sistem etkinliğini kaybetti
23 Eylül 2024 - 02:46 www.finansgundem.com

ABD'de gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in savaşı bölgeye yaymaya çabaladığını belirterek barış ve güvenliği sağlamakla görevli kurumların ciddi bir ahlaki çöküş içerisinde olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi Yemeği’nde önemli açıklamalarda bulundu. Öncelikle, iş insanlarını ve girişimcileri yürekten kutlayarak, Türkiye’nin entegrasyon politikalarına olan bağlılığını vurguladı. Ancak asimilasyona karşı olduğunu belirterek, kültürel çeşitliliğin korunmasına önem verdi. Erdoğan'ın konuşmasından önemli başlıklar şöyle;

FETÖ ve PKK ile mücadele

Erdoğan, Türkiye'nin terörle mücadeledeki kararlılığını ve bu konuda hem sahada hem de masada önemli bir rol oynadığını ifade etti. Amerikan'daki Türk toplumunun, FETÖ ve PKK ile mücadeleye verdiği desteğin kritik öneme sahip olduğunu dile getirdi. Terör örgütlerinin sadece Türkiye'nin menfaatlerini değil, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının ticari faaliyetlerini ve sivil toplum kuruluşlarını da hedef aldığını belirtti. Bu bağlamda, Türk toplumunda bölünme ve ayrışmaları körükleyen faaliyetlere karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Erdoğan, Türkiye'nin hukuk zemininde bu hainlerle sonuna kadar mücadele edeceğini ifade etti.

Konuşmasında, Batı ülkelerinde, özellikle Avrupa'da artan İslam ve yabancı düşmanlığına dikkat çekti. Son yıllarda camilere, Müslümanların iş yerlerine yönelik kundaklama olaylarının artmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı. Aşırı sağcı akımların hedefinde göçmenler ve Müslümanların bulunduğunu belirterek, sosyal medya ve bazı siyasetçilerin ırkçı nefret söylemini teşvik ettiğini ifade etti. Erdoğan, İslam düşmanlığının bir suç olarak tanımlanması ve yasal yaptırımlara tabi tutulması gerektiğini savundu.

"Küresel sistem etkinliğini kaybetti"

Küresel sistemin artık etkinliğini ve inandırıcılığını kaybettiğini söyleyen Erdoğan, barış ve güvenliği sağlamakla görevli kurumların ciddi bir ahlaki çöküş içerisinde olduğunu belirtti. Gazze’deki durumun bu durumu açıkça gösterdiğini ifade ederek, orada süregelen insani trajediye dikkat çekti. Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılara karşı sessiz kalmayacaklarını ve kalıcı bir ateşkes için uluslararası platformlarda baskıyı artıracaklarını belirtti.

"İsrail savaşı bölgeye yayma çabasında"

İsrail'in Gazze başta olmak üzere Filistin topraklarında yürüttüğü politikaları eleştiren Erdoğan, bu eylemlerin bölge barışını tehdit ettiğini ifade etti. Lübnan’a karşı gerçekleştirilen son saldırıların da savaşın bölgeye yayılması çabalarının bir göstergesi olduğunu vurguladı. Türkiye'nin bu tür işgal, istila ve katliam politikalarına karşı duracağını yineledi.

"Amerika ile ticaret hedefi 100 milyar dolar"

Son olarak, Türkiye-Amerika ilişkilerinde son dönemde yaşanan olumlu gelişmelere değinen Erdoğan, ticaret hacminin 30 milyar doları geçtiğini ancak bunu 100 milyar dolara çıkarabileceklerine inandıklarını belirtti. Milli güvenliği ilgilendiren konularda hala görüş ayrılıklarının bulunduğunu, ancak bu durumun, Türkiye'nin Amerika’ya bakışını ve üst düzey diyaloglarını değiştirmeyeceğini söyledi. Başkan kim olursa olsun, Türkiye’nin yaklaşımının aynı kalacağı mesajını verdi.

Biden'dan Orta Doğu açıklaması: EndişeliyimBiden'dan Orta Doğu açıklaması: Endişeliyim

 

Esad, Suriye'de genel af ilan ettiEsad, Suriye'de genel af ilan etti

 

Erdoğan, ABD'de temaslarda bulunduErdoğan, ABD'de temaslarda bulundu

 

Guterres'ten Guterres'ten "Lübnan yeni bir Gazze olmasın" uyarısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)