BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan en çok neye kızıyor?----

Erdoğan en çok neye kızıyor?

Erdoğan en çok neye kızıyor?
13 Şubat 2014 - 07:23 www.finansgundem.com

Başbakan Erdoğan'ı bu dönemde en çok sinirlendiren 3 şey nedir? Murat Yetkin sıraladı.

Başbakan Erdoğan'ı ne Gülen'in bedduaları ne gazetecilerin sorduğu sorular sinirlendiriyor. Radikal gazetesi yazarı Murat Yetkin'e göre Erdoğan'ı en çok kızdıran 3 konu var: MHP'nin yükselen anketleri, Kılıçdaroğlu'nun kasetleri yayınlaması ve Cumhubaşkanı Gül'ün göreve çağrılması...

Bence Erdoğan’ı şu sıralar en çok kızdıran üç şey, sondan başlayarak şöyle sıralanabilir:

3- MHP’de yükseliş gösteren anketler:

Başbakan Erdoğan 30 Mart yerel seçimlerini, yalnızca belediye başkanlık seçimleri olarak görmediğini zaten söyledi. Klasik CHP tabanından Ak Parti’ye oy geçirgenliği pek yok; aday çekişmesi yüzünden bazı oylar belki DSP’ye park edilip Ak Parti’ye yarar ama oraya anlamlı bir gidiş olmaz.

Hükümetin PKK lideri Abdullah Öcalan ile diyaloğu nedeniyle Kürt seçmende bir ‘rönesans’ havası var. Bu da belki daha önce Ak Parti’ye gitmiş oyların BDP/HDP’ye gitmesine yol açabilir.

Geriye MHP kalıyor. Özellikle Karadeniz, İç Anadolu, İç Ege gibi bölgelerde Ak Parti ve MHP tabanı arasında geçirgenlik var. Yani birbirine kayma eğilimi; araştırmacı İbrahim Uslu buna ‘geçişgenlik’ diyor. Belki biz de öyle demeliyiz.

Milliyetçi ve muhafazakâr oylar halihazırda Ak Parti ve MHP açısından geçişgen görünüyor. Zamanında ekonomik istikrar, inanç özgürlüğü, ekonomik fayda gibi sebeplerle Ak Parti’ye kaymış MHP seçmeninin bir kısmı şimdi PKK ile diyalog, yolsuzluklar gibi nedenlerle yuvaya döner mi?

2- Kılıçdaroğlu’nun bantları Meclis’te ifşası:

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun son iki haftadır Meclis grup toplantılarında yolsuzluk iddialarına ilişkin telefon konuşma kayıtlarını, yaygınlaşan deyişle ‘tapeleri’ açıklaması Erdoğan’ı cidden sinirlendirmiş görünüyor.

Kılıçdaroğlu ‘tapeleri’ açıklamayı sürdürerek bir taşla birkaç kuş vuruyor.
Stratejik planda hükümetin yeni internet yasasının da imkânlarıyla yolsuzluk iddialarının elektronik izlerini ortadan kaldırmasının önüne, iddiaları Meclis zabıtlarına kaydettirerek geçiyor. Bu yolu MHP de izlemeye başladı.

1- Cumhurbaşkanı Gül’ün göreve çağrılması:

Yalnızca CHP, MHP, BDP gibi Meclis muhalefetinin değil, Barolar Birliği’nden Tabipler Odası’na, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’na dek toplumsal aktörlerin kriz durumlarında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü devreye girmeye çağırmasının Erdoğan’ı cidden sinirlendirdiği söylenebilir.

Bunu Erdoğan’ın Fas’tan Haber Türk yöneticisi Fatih Saraç’ı arayarak kaldırılmasını istediği altyazının (Erdoğan bu görüşmeyi kabul etmiş bulunuyor) Bahçeli’nin Gezi protestolarının krize dönüşmemesi için Gül’ü göreve çağırmasına dair olmasından da anlayabiliriz.
Aslında anayasanın 8 ve 104’üncü maddeleri uyarınca Cumhurbaşkanı’nın ülkenin krize düşmemesi, devlet aygıtının iyi çalışması için devreye girmesi anayasaya uygun. Ancak Erdoğan bunu kendi otoritesine bir tür şirk koşulması olarak algılıyor.

Ne de olsa Cumhurbaşkanlığı seçimlerine artık 6 ay kadar bir süre kaldı ve gelişmeler Erdoğan’ın kendi istediği türden bir başkanlık sitemiyle ya da mevcut halde bile Çankaya’ya çıkma ihtimalinin artık güçlü olmadığını gösteriyor.

Bu, Gül’ün elinde değil; belki kendisi de bundan rahatsız oluyor ama bu çağrıların Erdoğan’ı en çok sinirlendiren şey olduğu söylenebilir.
YORUMLAR (19)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • PADİŞAH14 Şubat 2014 17:57

    Yüzünüze karşı yapılan şişirme övgüleri dinlemekten kendinizi koruyunuz. Çünkü onlar, kalpleri kirletip ortalığa pis bir koku yayarlar.Yükseklik taslamak alçaltır, alçak gönüllülük yükseltir.

  • KİBİR14 Şubat 2014 17:54

    Üstünlük taslamak, ayıpların en kötüsüdür.

  • NAMUS14 Şubat 2014 17:53

    Şeref ve namus, en büyük hazinedir. Onlara mâlik olanlar, hayatlarını dâimâ memnun ve mesut geçirirler.

  • SÖZ14 Şubat 2014 17:52

    Söz benim ağzımdayken söz benim esirim, söz ağzımdan çıkdıktan sonra ben sözümün esiri olurum.

  • YOKSUL14 Şubat 2014 17:50

    Nice zengin vardır ki, yoksuldan da yoksuldur; nice büyük kişi vardır ki, her aşağılık kişiden de aşağıdır, nice yoksul vardır ki, bütün zenginlerden daha zengindir.

  • SEN BİLİRSİN YARAB.13 Şubat 2014 16:51

    NİYE ZORUNAMI GİTTİDE KIZIYORSUN doğrular ortaya çıkınca neden sende o doğruların üzerine gitmiyorsun ama işine gelmiyor bakın bakan çocuklarının yaptığı HIRSIZLIKLARIN üstünü kapatmak için neden bukadar çaba sarfediyorsun demekki seninde açıkların varki oralara kadar işler gitmesin diye yırtınmıyorsun ben hısıza oy vermem verdirmemde hırsızlara oy verenler demekki onlarda ileride en büyük HIRSIZLAR gurubuna katılacaklardır inşallah çoluk çocuklarıylan yüce ALLAH tarafından TELEF olurlar.çünki ülkede nedin ne iman ne ahlak nede SAYGI kaldı işte bunlar bu ülkenin geleceği için hi,çte iyi günler geçiremiyeceğimizin habercileridir.sen BAŞBAKAN olarak bu milletrin HAKLARINI yiyorsun o insanlar sana haklarını HARAM ediyorlar sana vede senin ekibine onlarda seni destekleyerek senin suçlarına ortak oluyorlar yüce ALLAHIM bu milleti açlıklan İMTİHAN EYLESİN aminnnnnnnnnnnnnn.

  • ortak akıl ileri türkiye13 Şubat 2014 15:23

    Bu saydıkların projeleri baltalamak için yapılan tiyatro oyununun isimleri …gezi parkı …cumhuriyet mitingi…gibi olaylarıda ekleyebiliriz…kara propaganda…suç ispatlanana kadar herkes suçsuzdur ilkesiyle…

  • Vatandaş13 Şubat 2014 14:55

    Üç tane de ben sayayım. Ayakkabı kutusu, para kasaları, kendisi hakkında istediği gibi yazmayan gazeteciler.

  • ortak akıl ileri türkiye13 Şubat 2014 13:34

    ssk bagkur üniversite devlet hastanelerini hükümet birleştirirken …2002 de hükümet göreve başlarken cumhuriyet mitigleri…3 havaalanı 3 köprü inşaatlar…herkesin dersaneler konusunda milli egitim okullar var dersaneler niye var ögretmeni devlet yetiştiriyor özel okullar ve dersanelerdeki egitim yüksek fakat milli egitim de düşük sorusunu sorarken olan olaylar…anayasa degişikligi konusunda muhalefetin oyunları …oynanan oyunlar aynı …fikir yok…vatan vatandaş yararına muhalefetin calışması yok…vatan için çalışandan ALLAH razı olsun …işlerinde yar va yardımcısı olsun …işlerinde bolluk ve bereket versin

  • BEN SADECE BİR ŞEYE...13 Şubat 2014 13:07

    Ben sadece bir şeye kızıyorum. 10 yılda derin çukurlardan Everest tepelerine çıkarılan Türkiye ' yi , 3-5 haramzadenin yolsuzluğuna feda ettiniz ve taa tepeden bizi uçurumlara attınız. Yazık bu kadar emeklere. Bir anayasayı bile değiştirmediniz. Değiştiremediniz değil, değiştirmediniz.

  • GÜZEL VE ÇİRKİN13 Şubat 2014 12:26

    İnsan iyi sözlüyse güzeldir, kötü sözlüyse çirkindir

  • EŞEK MİSALİ13 Şubat 2014 11:54

    Bir gün, bir çiftçinin eşeği kuyuya düşer. Adam ne yapacağını düşünürken, hayvan saatlerce anırır. En sonunda çiftçi, hayvanın yaşlı olduğunu ve kuyunun da zaten kapanması gerektiğini düşünür ve eşeği çıkartmaya değmeyeceğine Karar verir. Bütün komşularını yardıma çağırır. Her biri birer kürek alarak kuyuya toprak atmaya başlarlar. Eşek neolduğunu fark edince, önce daha beter bağırmaya başlar. Sonra, herkesin şaşkınlığına, sesini keser. Birkaç kürek toprak daha attıktan sonra, çiftçi kuyuya bakar. Gözlerine inanamaz. Eşek, sırtına düşen her kürek toprakla müthiş bir şey yapmakta, toprağı aşağıya silkeleyerek yukarı çıkmasına basamak hazırlamaktadır. Bir süre sonra, komşular toprak atmaya devam edince, herkesin şaşkınlığı altında eşek, kuyunun kenarından dışarı bir adım atıp, koşarak uzaklaşır! BU YOLSUZLUKLARIN ÜZERİNİ TOPRAKLA ÖRTEMEYECEKLER.

  • BEKTAŞİ13 Şubat 2014 11:45

    Benim Kâbem insandır Düşünce karanlığına ışık tutanlara ne mutlu !

  • Sosyolog13 Şubat 2014 09:52

    Boşverin başbakanım siz sosyal ve ekonomik kalkınmaya devam edin. siz icratlarınıza bakın, bozguncu muhalefette dış güçlerle birleşip ekonomiyi piyasalara çökerterek iktidar olabileceklerini ansınlar hep. Vatandaşlar herseyi çok iyi görüyor. son yılda neler olup bittiğini çok iyi analiz ediyorlar. artık benimde oyum akp ye. bozguncu muhalefet kolaisyonuna asla oy yok

  • Yakup 13 Şubat 2014 09:25

    Çok komik, MHP niye yükselsin, istismar edebileceği şehit cenazesi yok ki artık...

  • kibir13 Şubat 2014 09:05

    cehennemin dibine giden yollar, kibir tepelerinden geçer.

  • BEN DE KIZIYORUM13 Şubat 2014 08:58

    BEN DE 3 ŞEYE KIZIYORUM. BİRİNCİSİ HALKIN HAKKININ YENMESİNE, İKİNCİSİ YİYEMEYECEKLERİ KADAR ÇOK YOLSUZLUK YAPMALARINA , ÜÇÜNCÜSÜ İSE KOYUNLARIN VE KOYUN TEMSİLCİLERİNİN BUNA SES ÇIKARMAMASINA...

  • kocakurt13 Şubat 2014 08:52

    dik dur eğilme bilo,bacanak ,enişte seninle.

  • yasama sorumsuzluğu13 Şubat 2014 08:15

    hırsızlık yapılıyor, rüşvet alınmış. ama soruşturmaya gizlilik kararı konuluyor, gazeteler ve televizyonlar bu konuda doğrudan haber yapamıyor. bu bilgiler internetten paylaşılıyor, bu durumda da o internet sitesi engelleniyor, twitter hesapları kapatılıyor. artık bu konuda halkı bilgilendirebilmenin tek yöntemi mecliste yapılan açıklamalar. zira mecliste milletvekilinin yasama sorumsuzluğu var.