BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarElon Musk'tan '258 milyar dolarlık' zafer----

Elon Musk'tan '258 milyar dolarlık' zafer

Elon Musk'tan '258 milyar dolarlık' zafer
30 Ağustos 2024 - 13:12 www.finansgundem.com

Elon Musk'a karşı açılan 258 milyar dolarlık Dogecoin manipülasyonu davası, Manhattan Federal Mahkemesi tarafından reddedildi.

Teknoloji devi Elon Musk, kripto para dünyasında yine manşetlerde. Dogecoin ile ilgili açılan devasa dava, milyarder girişimci lehine sonuçlandı.

Elon Musk, Dogecoin kripto para birimiyle ilgili kendisine karşı açılan 258 milyar dolarlık davada zafer kazandı. Manhattan Federal Mahkemesi, perşembe günü yaptığı açıklamada, Musk'ın davanın reddi için yaptığı talebin kabul edildiğini duyurdu. 2022 yılında Tesla ve SpaceX CEO'su Musk'a karşı yatırımcılar tarafından açılan davada, milyarderin kripto para piyasasını manipüle ettiği iddia edilmişti.

Davacılar, Musk'ın Twitter gönderilerinin, çevrimiçi paylaşımlarının ve 2021'de NBC'deki Saturday Night Live programına katılmasının bu manipülasyonun parçası olduğunu öne sürmüştü.

Independent Türkçe'de yer alan habere göre, yatırımcılar ayrıca Musk'ın Twitter'ı satın aldıktan sonra Nisan 2023'te platformun logosunu Dogecoin'in köpek logosuyla değiştirdiğini, kripto paranın fiyatında yüzde 30'luk artışa yol açtığını, bunun ardından da 124 milyon dolarlık Dodgecoin sattığını iddia etmişti. 

Musk, Twitter'daki paylaşımlarında Dogecoin'i "geleceğin para birimi" diye tanıtmış, bu kripto parayla Tesla satın alınabileceğini ya da şirketi SpaceX'le Ay'a gidilebileceğini söylemişti.

Yargıç Alvin Hellerstein, Musk'ın bu paylaşımlarının "gerçeği yansıtmadığını ve abartılı olduğunu" belirtirken, herhangi bir makul girişimcinin bu tweetlerden yola çıkarak yatırım yapıp daha sonra dolandırıcılık davası açamayacağını belirtti. 

Hellerstein, Musk'a yöneltilen içeriden bilgi ticareti yapma suçlamasınınsa "anlaşılması güç" olduğunu ifade etti. Yargıç, 258 milyar dolarlık davanın düşürüldüğünü ve kararın temyize götürülemeyeceğini bildirdi.

Yatırımcıların avukatları açıklama yapmazken, Musk'ın avukatı Alex Spiro "Bu Dogecoin için çok güzel bir gün" dedi.

Elon Musk'tan Durov'un gözaltına alınması yorumu: Endişe vericiElon Musk'tan Durov'un gözaltına alınması yorumu: Endişe verici

 

Musk'dan milyonlarca insana 'beyin çipi' planı!Musk'dan milyonlarca insana 'beyin çipi' planı!

 

Elon Musk siyasete göz kırptı: Elon Musk siyasete göz kırptı: "Kabinede göreve hazırım"

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)