BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEkrem İmamoğlu'ndan 'siyasi yasak' açıklaması----

Ekrem İmamoğlu'ndan 'siyasi yasak' açıklaması

Ekrem İmamoğlu'ndan 'siyasi yasak' açıklaması
26 Eylül 2024 - 19:56 www.finansgundem.com

Yargılandığı Ahmak davası hakkında konuşan İmamoğlu "Yargının bir silah gibi kullanıldığını düşünenlerdenim" ifadelerini kullandı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) toplantısı sonrası yargılandığı 'Ahmak davası' hakkında açıklamada bulundu.

Mahkemeden çıkabilecek siyasi yasak kararı hakkında konuşan Başkan İmamoğlu "Davanın son birkaç haftadır yoğun şekilde kamuoyuna yansımasının birkaç yönü var. Bu dava toplumu rahatsız ediyor, böyle bir dava olmaz" dedi.

'Yargının bir silah gibi kullanıldığını düşünenlerdenim'

İmamoğlu şunları söyledi:

Yargının bir silah gibi kullanıldığını düşünenlerdenim. Bu sürdürülemez. Temennim odur ki yargının bu şekilde manipüle edilmesine istinaf son verir. Oradaki yargıçlardan en büyük isteğim bu, dilerim ve isterim ki o tarihi görevi yerine getirirler ve toplumu rahatlatırlar. Böyle bir davanın varlığını, gerekçesini, yargılanmayı bile anlatamazsanız. Sabah birisi arıyor, haber veriyor 'Bugün karar veriyorlar.' Hadi bakalım, altı saat sonra bütün Türkiye bunu konuşuyor. Yargıçların, savcıların, hakimlerin bu konuda tarihi görevlerini, omuzlarındaki büyük yükün karşılığını vermelerini ülkemin geleceği için istiyorum. Bu iş Türkiye'nin demokrasi ve hukuk meselesi. Dava şahsileşmemeli.

Mansur Yavaş ile görüşme olacak mı?

Basın mensuplarının ''Mansur Yavaş ile bugün görüşecek misiniz?'' sorusuna cevap veren Başkan İmamoğlu ''Her geldiğimde ararım, görüşürüm. Alacağım olsun, bugün zamanımız kısıtlı'' dedi.

Ekrem İmamoğlu neden yargılanıyor?

İBB Başkanı İmamoğlu, dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kendisine 'ahmak' demesine yanıt olarak '31 Mart'ta seçimi iptal edenler ahmaktır' dediği için, YSK üyelerine hakaretten 2 yıl 7 ay hapis cezası aldı. Ancak yargılama devam ettiği için siyasi yasak kararı çıkmadı.

Mansur Yavaş: Adaylık tartışmalarını bilerek çıkarıyorlarMansur Yavaş: Adaylık tartışmalarını bilerek çıkarıyorlar