BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEkonomistler Fed'den ne bekliyor?----

Ekonomistler Fed'den ne bekliyor?

Ekonomistler Fed'den ne bekliyor?
19 Ağustos 2024 - 16:09 www.finansgundem.com

Ekonomistler ABD Merkez Bankası'ndan yıl sonuna kadar 3 faiz indirimi bekliyorlar

Ekonomistler, ABD Merkez Bankası (Fed) 2024 yılının kalan üç toplantısının her birinde faiz oranlarını 25 baz puan indirerek geçen ay öngörülenden bir fazla indirime gideceğini tahmin ettiler.

Reuters'in anketine göre şatırımcılar ayrıca, Japon yenindeki ani ve keskin yükselişin bir sonucu olarak büyük kaldıraçlı pozisyonların çözülmesiyle ilgili olarak, şiddetli ancak kısa süreli bir piyasa satışının da agresif faiz indirimi çağrılarının itici gücü olduğunu söyledi.

Ankete katılan 101 kişiden 55'ine göre, ABD Merkez Bankası eylül, kasım ve aralık aylarında federal fon oranını 25 baz puan indirerek 2024 sonuna kadar %4,50-%4,75 aralığına çekecek.

Daha önce eylül ayında yarım puanlık bir indirim yapılacağını öngören piyasalar, şu anda önümüzdeki ay çeyrek puanlık bir indirim olasılığını %70 civarında fiyatlıyor.

Ankete katılanların üçte birinden fazlası, 34'ü, bu yıl iki Faiz indirimi öngörürken, bir katılımcı sadece bir faiz indirimi tahmininde bulundu. On bir ekonomist Fed'in faizleri 100 baz puan veya daha fazla indirmesini bekliyordu.

Barclays'in kıdemli ABD ekonomisti Jonathan Millar, “Elimizdeki indirimlerin temeli çoğunlukla enflasyonun düşüyor olması. Faaliyetlerin yavaşlaması o kadar da önemli değil ... Eğilime yakın büyüyen oldukça dirençli bir ekonomi görüyoruz ve bununla birlikte enflasyonun sadece kademeli olarak düştüğünü düşünüyoruz. İşgücü piyasası gayet iyi durumda. Yavaş yavaş soğuyor, ancak gerçekten önemli bir zayıflama olmasını beklemiyoruz. İşsizlik oranı belki bulunduğu noktadan %10 kadar daha artacak. Onların (Fed'in) paniğe kapılması için gerçekten bir neden yok.” dedi.

Fed yetkilisi Daly'den faiz indirim mesajıFed yetkilisi Daly'den faiz indirim mesajı

 

Fed yetkilisi Goolsbee, işgücü piyasası konusunda endişeliFed yetkilisi Goolsbee, işgücü piyasası konusunda endişeli

 

Trump: ABD Başkanı, Fed kararlarında daha baskın olmalıTrump: ABD Başkanı, Fed kararlarında daha baskın olmalı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)