BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEkonomistler ABD ekonomisi için en önemli riski belirledi----

Ekonomistler ABD ekonomisi için en önemli riski belirledi

Ekonomistler ABD ekonomisi için en önemli riski belirledi
30 Eylül 2024 - 08:18 www.finansgundem.com

Ekonomistlere göre, Fed'in faiz oranlarını belirlerken yapacağı bir hata, önümüzdeki yıl ekonomiyi olumsuz etkileyebilecek en önemli risk

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın bugün yapacağı konuşma öncesinde ekonomistler arasında yapılan yeni bir ankete göre, Fed'in enflasyonla mücadelesinin son aşamasında faiz oranlarını belirlerken yapacağı bir hata, önümüzdeki yıl ekonomiyi negatif etkileyebilecek en ciddi tehlike.

Ulusal İşletme Ekonomisi Birliği tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan ankete katılan 32 profesyonel tahmincinin %39'u “önümüzdeki 12 ay içinde ABD ekonomisi için en büyük aşağı yönlü risk” olarak “para politikası hatasını” gösterdi. Buna karşılık, %23'lük bir kesim 5 Kasım'da yapılacak ABD başkanlık seçimlerinin sonucunu en büyük aşağı yönlü risk olarak görürken, aynı oran Ukrayna ve Orta Doğu'daki çatışmaların şiddetlenmesine de işaret etti.

Pazar günü açıklanan anketteki yanıtlar, para politikasını gevşetirken hem enflasyonu %2 hedefine doğru istikrarlı bir düşüşte tutmayı hem de bir yıldır ılımlı bir şekilde artan işsizlik oranında önemli bir ek artıştan kaçınmayı uman Fed'e yoğun bir şekilde odaklanıldığını gösteriyor.

Powell'ın Tennessee eyaletinin Nashville kentinde TSİ 20:55'te yapacağı konuşmada,Fed'in 17-18 Eylül toplantısında gösterge faiz oranını yarım puan düşürme kararı ile bu yılın geri kalanında ve 2025'te borçlanma maliyetlerinde beklenen bir dizi düşüşü çerçeveleyecek hususlar hakkında ayrıntılı bilgi vermesi bekleniyor.

Fed'in 6-7 Kasım'daki politika toplantısında Faiz oranlarını çeyrek ya da yarım puan daha düşürmesi bekleniyor.

Birliğin ekonomist paneline göre, ekonomiye yönelik genel riskler artıyor ve %55'i ekonominin beklenenden daha kötü performans göstermesinin daha iyi performans göstermesinden daha olası olduğunu söyledi - Fed politikası olası hız tümsekleri listesinin başında yer alıyor.

Medyan panel, ABD ekonomik büyümesinin bu yılki tahmini %2,6'dan gelecek yıl %1,8'e yavaşlamasının, işsizlik oranının mevcut %4,2'den %4,4'e yükselmesinin ve enflasyonun gelecek yıl %2,1'de kalmasının beklendiğini söyledi.

Ankete katılanların üçte ikisi en az 2026 yılına kadar bir resesyon beklemediklerini ifade ettiler.

Musalem: Fed faiz oranlarını kademeli olarak düşürmeliMusalem: Fed faiz oranlarını kademeli olarak düşürmeli

 

Fed'den likidite için 'sigortasız mevduat' araştırmasıFed'den likidite için 'sigortasız mevduat' araştırması

 

Fed üyesi Kugler'dan faiz indirim tahmini Fed üyesi Kugler'dan faiz indirim tahmini

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)