BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiECB anketi: Enflasyon beklentileri düştü----

ECB anketi: Enflasyon beklentileri düştü

ECB anketi: Enflasyon beklentileri düştü
27 Eylül 2024 - 11:27 www.finansgundem.com

ECB tarafından düzenlenen bir anket, önümüzdeki 12 aya ilişkin ortalama tüketici enflasyon beklentilerinin düştüğüne işaret etti.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Tüketici Beklenti Anketi ağustos ayı verileri yayımlandı.

Anket sonucuna göre, Önümüzdeki 12 ay boyunca enflasyona ilişkin medyan beklentiler, daha önce %2,8 olan seviyeden %2,7'ye geriledi ve Eylül 2021'den bu yana en düşük seviyesinde kaldı.  

Üç yıl sonraki enflasyona ilişkin medyan beklentiler ağustos ayına göre 0,1 puan düşerek %2,3'e geriledi ve haziran seviyelerine geri döndü. Önümüzdeki 12 ay boyunca enflasyon beklentilerine ilişkin belirsizlik, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal ettiği Şubat 2022'den bu yana en düşük seviyesinde değişmeden kaldı.

Tüketici nominal gelir büyüme beklentileri haziran ayındaki %1,1'den %1,2'ye yükseldi. Gelir beklentilerindeki artış esas olarak en düşük iki beşte birlik tarafından yönlendirildi. Önceki 12 ayda nominal harcama büyümesi algıları temmuz ayındaki %5,4 ve haziran ayındaki %5,8'den %5,2'ye düştü.

Önümüzdeki 12 ay için ekonomik büyüme beklentileri temmuz ayındaki -%1,0'a kıyasla daha az negatif hale gelerek -%0,9'da kaldı. Bu arada, önümüzdeki 12 ay için işsizlik oranı beklentileri temmuz ayındaki %10,6'dan %10,4'e düştü ve bu serinin başlangıcından bu yana en düşük seviyesi oldu. 

ECB Başkanı Lagarde'dan yapay zeka uyarısı: Kırılganlıklara neden oluyorECB Başkanı Lagarde'dan yapay zeka uyarısı: Kırılganlıklara neden oluyor

 

Avrupa'da enflasyon beklentileri arttıAvrupa'da enflasyon beklentileri arttı

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)