BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinDünyanın en zenginleri: 100 milyar dolar kulübü----

Dünyanın en zenginleri: 100 milyar dolar kulübü

Dünyanın en zenginleri: 100 milyar dolar kulübü
21 Ağustos 2024 - 18:05 www.finansgundem.com

Dünya gezegeninde serveti 100 milyar doları aşan sadece 15 kişi bulunuyor. Bu özel kulübün üyeleri piyasalardaki tüm çalkantılı süreçlere ve yaptıkları tüm bağışlara rağmen bu yıl servetlerini büyüttü

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Elon Musk, Bill Gates ve Mark Zuckerberg’in önemli bir ortak noktası var. Bu üç isim de 100 milyar dolarlık servet sahipleri kulübünün bir parçası. Bu kulübün içerisinde ise sadece 15 kişi bulunuyor.

Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre bu 15 kişinin toplam servetleri 2,2 trilyon doları aşıyor. Söz konusu rakam, Google'ın ana şirketi Alphabet'in 2 trilyon dolarlık piyasa değerinden veya Amazon'un 1,8 trilyon dolarlık piyasa değerinden daha fazla.

100 milyar doların üzerinde net serveti olanların çoğu kurdukları teknoloji şirketleriyle tanınıyor ve dünyanın en değerli şirketlerinin bazılarında büyük miktarlarda hisseye sahipler.

Tahmini net serveti 245 milyar dolar olan Tesla, X ve Space X'in sahibi Elon Musk listenin başında yer alırken, onu Amazon'un kurucusu Jeff Bezos ve ardından dünyanın en büyük lüks eşya şirketi LVMH'nin kurucusu ve CEO'su Bernard Arnault takip ediyor.

Bir Fransız vatandaşı olan Arnault ve Zara, Massimo Dutti ve Bershka gibi zincir markalarıyla tanınan moda grubu Inditex’in İspanyol kurucusu Amancio Ortega lisedeki iki Avrupalı.

Halen Inditex'in %59'una sahip olan Ortega, perakende grubunun rekor satışlar kaydetmesiyle geçen ay kulübe katıldı. 100 milyar dolar kulübünün diğer üyelerinin çoğu Amerika’da yaşıyor.

1. Elon Musk: Tesla, X ve SpaceX'in sahibi
Net serveti: 245 milyar dolar

2. Jeff Bezos: Amazon ve Blue Origin’in kurucusu
Net serveti: 201 milyar dolar

3. Bernard Arnault:
LVMH’nin Kurucu CEO’su
Net serveti: 197 milyar dolar

4. Mark Zuckerberg:
Meta’nın eş kurucusu ve CEO’su
Net serveti: 188 milyar dolar

5. Bill Gates:
Microsoft’un eş kurucusu
Net serveti: 158 milyar dolar

6. Larry Ellison:
Oracle’ın eş kurucusu
Net serveti: 153 milyar dolar

7. Larry Page:
Alphabet’in eş kurucusu
Net serveti:150 milyar dolar

8. Steve Ballmer:
Microsoft’un eski CEO’su ve NBA takımı LA Clippers’ın sahibi
Net serveti: 146 milyar dolar

9. Warren Buffett:
Yatırımcı, Berkshire Hathaway’in Başkanı ve CEO’su
Net serveti: 141 milyar dolar

10. Sergey Brin:
Alphabet’in eş kurucusu
Net serveti: 141 milyar dolar

11. Jensen Huang:
Nvidia’nın eş kurucusu ve CEO’su
Net serveti: 114 milyar dolar

12. Mukesh Ambani:
Reliance Industries yönetim kurulu başkanı
Net serveti: 112 milyar dolar

13. Michael Dell:
Teknoloji şirketi Dell’in kurucu CEO’su
Net serveti: 107 milyar dolar

14. Gautam Adani:
Adani Group kurucu başkanı
Net serveti: 150 milyar dolar

15. Amancio Ortega:
Inditex’in kurucusu
Net serveti:105 milyar dolar

Bir kişi hariç bu listedeki herkes yaptıkları tüm bağışlara ve hisse senetlerinde ortaya çıkan tüm sorunlara rağmen bu yıl biraz daha zenginleşti. 2024’e dünyanın en zengin insanı olarak başlayan Arnault bu yıl 10 milyar dolar daha zengin olabilirdi. Ancak Avrupadaki lüks sektörü bu yıl ciddi bir kriz geçirdi ve Arnault’nun hisseleri ciddi bir düşüşle karşı karşıya kaldı.

Ağustos ayı başlarında borsalardaki sert düşüş de listedeki isimlerin çoğunun servetini olumsuz etkiledi. Amazon'un hisselerinin 2 Ağustos'ta yaklaşık %9 düşmesiyle Bezos servetinde bir günde yaklaşık 16 milyar dolarlık bir düşüş gördü. Aynı şekilde, Mark Zuckerberg ve Larry Page'in net serveti de 3 milyar dolarlık bir darbe aldı.

Dikkat çekici bir şekilde, Gates ve Warren Buffett gibi hayır kurumlarına milyarlarca dolar bağış yapan milyarderler ve dünyanın en zengin insanları listesinden tamamen çıkma sözü vermelerine rağmen hala listedeler.

Microsoft'un kurucu ortağı, 158 milyar dolarlık servetinin "neredeyse tamamını" dünyanın en acil sorunlarını ele almak için bağışlamaya kefil oldu. 68 yaşındaki Gates, hedefine ulaşmasının 20 yıl alacağını düşünüyor.

Nvidia’dan Jensen Huang da 100 milyar dolar kulübüne yeni katılan bir isim. Çip üreticisinin kurucu ortağı şirketin olağanüstü başarısı sayesinde 44 milyar dolar olan servetini 114 milyar dolara yükseltti. Nvidia, OpenAI, Google, Microsoft ve Amazon gibi şirketlere donanım sağlayarak kendisini yapay zeka patlamasında önemli bir oyuncu haline getirdi.

Faiz indirimi beklentisi doları düşürdüFaiz indirimi beklentisi doları düşürdü

 

Goldman Sachs'tan <a href=faiz indirimi için 'dolarizasyon' yorumu" src="https://i.borsagundem.com/files/2024/8/21/1813607/1813607.jpg?v=1724252875" width="161" height="122" />Goldman Sachs'tan faiz indirimi için 'dolarizasyon' yorumu

 

Yaşlanma tersine çevrilebilir mi? Yeni araştırma umut verici!Yaşlanma tersine çevrilebilir mi? Yeni araştırma umut verici!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)