BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinDinozorları yok eden asteroitten 20 kat büyük çarpışma!----

Dinozorları yok eden asteroitten 20 kat büyük çarpışma!

Dinozorları yok eden asteroitten 20 kat büyük çarpışma!
03 Eylül 2024 - 16:55 www.finansgundem.com

Araştırmaya göre, 4 milyar yıl önce Jüpiter'in uydusu Ganymede'ye çarpan devasa bir asteroit, Dünya'daki dinozorları yok eden asteroitten tam 20 kat daha büyüktü. Bu çarpışma, uydunun eksenini tamamen değiştirip büyük bir etki yarattı.


Dünyada en çok bilinen asteroit, 66 milyon yıl önce dinozorları yok eden ve Dünya'yı tümüyle değiştiren asteroitti ama yeni bir araştırma, uzayda büyük değişime yol açan başka bir asteroit olayı daha keşfetti.

Japonya'daki Kobe Üniversitesi'nden bilim insanlarına göre tahminen 4 milyar yıl önce Güneş Sistemi'nde bir asteroit, Jüpiter'in uydusu olan Ganymede'ye çarptı ve uydunun eksenini tamamen değiştirdi. Bu asteroit, dinozorları yok eden asteroitten 20 kat daha büyüktü.

Araştırmacılar, Güney Sitemi'nin en büyük uydusu olan Ganymede’le ilgili araştırmalarında eşzamanlı iniş çıkışların bu şiddetli çarpmanın etkilerinin sürmesinin bir sonucu olduğuna inanıyor.

Dünya'nın uydusu Ay gibi Ganymede de gezegeni Jüpiter ile birlikte hareket ediyor.

Araştırma ekibinden Hirata Naoyuki, Ganymede'e bir asteroitin çarptığını bildiklerini ama bu çarpmanın devasa etkisini yeni keşfettiklerini söyledi. Ganymede için yapılan yeni araştırmada, uydunun üzerinde dev bir krater tespit edildi. (Sözcü)

Eyfel Kulesi'nden daha büyük asteroit Dünya'ya yaklaşıyor!Eyfel Kulesi'nden daha büyük asteroit Dünya'ya yaklaşıyor!

 

Devasa Devasa "gezegen katili" asteroid Dünya'ya yaklaşıyor!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)