BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDeutsche Bank, 10 yıl vadeli Hazine tahvil getirisinde artış bekliyor----

Deutsche Bank, 10 yıl vadeli Hazine tahvil getirisinde artış bekliyor

Deutsche Bank, 10 yıl vadeli Hazine tahvil getirisinde artış bekliyor
29 Ağustos 2024 - 07:14 www.finansgundem.com

Deutsche Bank, 10 yıllık ABD Hazine tahvil getirisinin, Fed'in kapsamlı faiz indirimlerine ilişkin piyasa beklentilerinin aksine, kısa süre içinde yüzde 4,1'e yükseleceğini tahmin etti.

Deutsche Bank, 10 yıllık ABD Hazine tahvil getirisinin önümüzdeki haftalarda yüzde 4 oranında artmasının muhtemel olduğunu ve piyasaların şu anda Fed'in sağlayabileceği faiz indirimi miktarı konusunda aşırı heyecanlı olduğunu söyledi.

Enflasyon yavaşladıkça ve işgücü piyasası zayıfladıkça, yatırımcılar Fed'in bu yıl yaklaşık 100 baz puan faiz indirimi yapacağını fiyatlıyor.

Dünya genelinde borçlanma maliyetlerini etkileyen 10 yıllık Hazine getirisi geçtiğimiz ay neredeyse 40 baz puan düşerek yüzde 3,8'e geriledi. Banka, önümüzdeki haftalarda yüzde 4,1 civarına bir hareketin muhtemel olduğunu belirtti.

Deutsche Bank'ın küresel Faiz araştırmaları başkanı Francis Yared, 10 yıllık ABD Hazine tahvillerinde kısa pozisyon tavsiye ediyor, bu da zorunlu olarak tahvil fiyatının düşmesi ve getirilerin yükselmesi beklendiği anlamına geliyor.

Yared, yatırımcıların 100 baz puanlık faiz indirimlerini fiyatlandırırken çok iyimser olduklarını, bunun da bir toplantıda 50 baz puanlık bir indirim anlamına geldiğini söyledi. Ayrıca, yatırımcıların daha belirsiz bir enflasyon görünümünü ve ABD açıkları balonlaştıkça piyasaya giren daha yüksek arz seviyelerini telafi etmek için daha uzun vadeli getirilerin artmasının beklendiğini vurguladı.

Fed üyesi Bostic: <a href=Faiz indirimi zamanı geldi" src="https://i.borsagundem.com/files/2024/8/29/1814681/1814681.jpg?v=1724906222" width="161" height="122" />Fed üyesi Bostic: Faiz indirimi zamanı geldi

 

Çin, konut finansmanı için tahvil ihracı izni verecekÇin, konut finansmanı için tahvil ihracı izni verecek

 

Hazine yarın 2 tahvil ihalesi düzenleyecekHazine yarın 2 tahvil ihalesi düzenleyecek

 

Rusya’nın Amerikan tahvillerine yatırımları azaldıRusya’nın Amerikan tahvillerine yatırımları azaldı

 

JPMorgan ABD şirket tahvillerini işaret etti! Piyasa zayıfladığında kazandırıyorJPMorgan ABD şirket tahvillerini işaret etti! Piyasa zayıfladığında kazandırıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)