BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisDeloitte’da düşen gelire rağmen temettüde rekor----

Deloitte’da düşen gelire rağmen temettüde rekor

Deloitte’da düşen gelire rağmen temettüde rekor
01 Ekim 2024 - 17:57 www.finansgundem.com

Big Four devi Deloitte’un İngiltere birimi, firmanın gelirlerindeki düşüşe rağmen ortak başına 1 milyon sterlinlik rekor kâr payını dağıtmaktan vazgeçmedi

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere’nin en büyük dört mali denetim firmasından (Big Four) biri olan Delloitte’un İngiltere birimi ortaklarına üst üste dördüncü yıl ortalama 1 milyon sterlin kâr payı dağıttı. Firmanın danışmanlık hizmetlerine olan talebin azalması sonucu gelir akışındaki ciddi yavaşlamalar olduğu ve yıl boyunca yüzlerce çalışanın işten çıkarıldığı biliniyor.

Financial Times’ın haberine göre Deloitte ortakları şirketin mayıs ayı sonuna kadar olan mali yılı için %5 daha az olacak biçimde ortalama 1,01 milyon sterlin ödeme aldı. Firmanın kârını paylaşan öz sermaye ortaklarının sayısı ise arttı. Kâr payı alan ortakların sayısı 714’ten 749’a yükselirken kâr havuzu için paylaşılacak miktarsa 756 milyar sterlinde sabit kaldı.

Deloitte Big Four firmaları arasında son iki mali yılda ortalama 1 milyon sterlinden daha yüksek ortak kâr payı ödemesi bildiren tek firma oldu.

Deloitte'un İsviçre operasyonlarını da kapsayan İngiltere firmasının gelir artışı, önceki 12 ayda kaydedilen %14'lük büyümeden keskin bir yavaşladı ve %2,4 artarak 5,7 milyar sterline yükseldi. Mayıs 2022'ye kadar olan yılda Deloitte, gelirini yüzde 10 artırmıştı.

Yavaşlama, firmanın en büyük hizmet kolu olan danışmanlık bölümündeki hafif bir daralmadan kaynaklandı. Zorlaşan ekonomik zeminin şirketleri dış danışmanlık firmalarına harcamaları kısmaya zorlaması nedeniyle satışlar yüzde 1 düşüşle 1,58 milyar sterline geriledi.

Deloitte'un finansal danışmanlık birimindeki gelirler de birleşme ve satın alma faaliyetlerinin durgun kalması nedeniyle yıl boyunca yüzde 2 azaldı.

Zayıf mali sonuçlar, zorlu piyasa koşulları nedeniyle her biri yüzlerce çalışanını işten çıkarmak zorunda kalan Big Four firmalarının (Deloitte, EY, KPMG ve PwC) karşı karşıya olduğu zor yılın altını çiziyor. PwC geçen hafta, İngiltere gelirlerinin en son mali yılında %3 arttığını, ortalama ortak kâr payı ödemelerininse %5 düşüşle 862.000 sterline düştüğünü açıkladı.

Deloitte'un İngiltere Kıdemli Ortağı ve CEO'su Richard Houston, "Bu, zorlu bir ekonomik ve jeopolitik zemine karşı zorlu bir pazarda güçlü bir sonuç setidir. Birçok işletme gibi biz de maliyet tabanımızı dikkatlice gözden geçirmek ve bu yıl bazı zor seçimler yapmak zorunda kaldık” açıklamasında bulundu.

Denetim ve teminat alanları Deloitte’ın yıl boyunca en iyi performans gösterdiği hizmet kolu oldu. Şirket bu alandaki gelirlerini %8 artırarak 941 milyon sterline ulaştırdı. Firmanın vergi ve hukuk bölümü de %3’lik satış büyümesiyle 1,25 milyar sterline ulaştı. Risk danışmanlığı birimindeki satışlarsa 495 milyon sterlinle sabit kaldı.

Firma, yıl boyunca maaş artışları ve ikramiyelere 263 milyon sterlin yatırım yaptığını söyledi.

Deloitte, maliyetleri düşürmek ve grubun karmaşık yapısını sadeleştirmek amacıyla küresel operasyonlarını elden geçirme sürecinde. Plana göre firmanın ana iş birimleri dörde indirilecek (denetim ve teminat; strateji, risk ve işlemler; teknoloji ve dönüşüm; ve vergi ve hukuk). Firmanın son on yıldır beş ana birimi olduğu biliniyor.

Deloitte'un İngiltere ve İsviçre iş kollarındaki çalışan sayısı mali yıl sonu itibariyle 27.573'te genel olarak sabit kaldı.

İngiltere'de tüketici güveni mali endişeler nedeniyle düştüİngiltere'de tüketici güveni mali endişeler nedeniyle düştü

 

İngiliz Kraliyet Ailesi'nin maliyeti: 510 milyon sterlinlik yük!İngiliz Kraliyet Ailesi'nin maliyeti: 510 milyon sterlinlik yük!

 

İngiltere ekonomisi ikinci çeyrekte büyüdüİngiltere ekonomisi ikinci çeyrekte büyüdü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)