BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiCumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: OVP hazırlıkları devam ediyor----

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: OVP hazırlıkları devam ediyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: OVP hazırlıkları devam ediyor
20 Ağustos 2024 - 10:10 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, yeni dönem OVP çalışmalarına ilişkin TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü. Hisarcıklıoğlu ise söz konusu toplantıda Yılmaz'a iş dünyasının beklentilerinden bahsetti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, gelecek ay duyurulacak 2025-2027 dönemini içeren Orta Vadeli Program (OVP) hazırlıklarına devam ettiklerini belirtti.

Bu kapsamda, Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde, TOBB yönetim kurulu üyelerinin, hem güncellenecek OVP hem de reel sektörü ilgilendiren farklı hususlara ilişkin tespit, görüş ve önerilerini aldıklarını ifade eden Yılmaz, "Dünyada ve bölgemizde ekonomik ve jeopolitik bakımdan zorlu bir dönemden geçerken siyasi istikrar ve güven ortamında, istişarelere dayalı öngörülebilir politikalar ile güçlü bir şekilde geleceğimizi inşa ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Yılmaz, bu süreçte iş dünyasının tecrübe birikimine ve dinamizmine güvendiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Önümüzdeki dönemde de temel amacımız enflasyonu düşürmek, istikrar içinde büyümek, sosyal refahı kalıcı olarak artırmak olacaktır. Bu kapsamda, geçtiğimiz yıl yayınladığımız OVP'nin ana çerçevesini koruyarak yatırım, istihdam, üretim ve ihracatı desteklemeyi sürdüreceğiz. Ayrıca, tarihimizin en büyük deprem afetinin yaralarını sarmaya ve ülkemizi geleceğe çok daha dirençli hazırlamaya dönük çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Görüş ve önerileriyle çalışmalarımıza katkı veren TOBB Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu'na ve TOBB yönetiminin kıymetli üyelerine teşekkür ediyorum."

"7,5 saat süren çözüm odaklı bir toplantı oldu"

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ise iş dünyasının enflasyon muhasebesi konusundaki beklentilerini, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'a ilettiklerini bildirdi.

Eylülde açıklanacak OVP ve reel sektörün yaşadığı sıkıntılar konusunda kapsamlı istişarelerde bulunduklarına işaret eden Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

"7,5 saat süren faydalı, çözüm odaklı bir toplantı oldu. Toplantıda, KOBİ'lerin son dönemde karşılaştığı finansmana erişim başta olmak üzere emek yoğun sektörlerde yaşanan rekabet sorunlarına kadar birçok konuda reel sektörün sıkıntı, talep ve önerilerini aktardık. Enflasyonla mücadele sürecinde atılması gereken adımları ve iş dünyamızın enflasyon muhasebesi konusundaki beklentilerini görüştük. İstişareye açık yaklaşımlarından dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz."

Yılmaz: Savunma sanayisinde hedef 7 milyar dolarlık ihracatYılmaz: Savunma sanayisinde hedef 7 milyar dolarlık ihracat

 

Cevdet Yılmaz: Türkiye'nin kalkınma süreçlerini hep birlikte inşa ediyoruzCevdet Yılmaz: Türkiye'nin kalkınma süreçlerini hep birlikte inşa ediyoruz

 

Yılmaz: Yeni yatırım müjdelerinin gelmesini bekliyoruzYılmaz: Yeni yatırım müjdelerinin gelmesini bekliyoruz

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet Barut21 Ağustos 2024 02:20

    AKP'de program bitmez. Biri bitmeden diğeri başlar. Hiç birinde de başarılı olamadılar. Beceriksizler. Döviz çok hızlı yükselmeye başladı. Enflasyonu düşüremeyecekler.