BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇocukların korunmasına yönelik komisyon kurulacak----

Çocukların korunmasına yönelik komisyon kurulacak

Çocukların korunmasına yönelik komisyon kurulacak
09 Ekim 2024 - 02:10 www.finansgundem.com

TBMM Genel Kurulu'nda yapılan görüşmelerde çocukların şiddet, ihmal ve istismardan korunması için Meclis Araştırma Komisyonu kurulması kabul edildi.

TBMM Genel Kurulu'nda, çocukların şiddet, ihmal ve istismardan korunması için bir araştırma komisyonu kurulması önerileri birleştirilerek ele alındı. Saadet Partisi'nden Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, iktidarın çocuklara yönelik politikalarını yetersiz buldu ve önceki komisyonların raporlarının göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguladı. İYİ Parti Milletvekili Selcan Taşcı, artan çocuk istismarı vakalarına dikkat çekerek, bu sorunların çözülmesi için bir sistem kurulması gerektiğini söyledi.

MHP'li Pelin Yılık, toplumsal şiddetin artışının endişe yarattığını ve medya içeriklerinin denetlenmesi gerektiğini belirtti. DEM Parti Milletvekili Salihe Aydeniz, çocukların güvenliği için önlemlerin alınmasının önemini vurguladı. CHP'li Asu Kaya, daha önce birçok çocuk komisyonu kurulmasına rağmen etkili adımlar atılmadığını ifade etti.

AK Parti’den Derya Yanık, çocukların yüksek yararını gözetmek adına birçok çalışma yaptıklarını, ancak bunları asla yeterli görmediklerini belirtti. Çocukların güvenliği için sosyal medyanın kontrolsüz kullanımına karşı önlemler alınması gerektiğini de ekledi.

Komisyon 22 üyesi ile 3 ay süreyle çalışacak

Genel Kurul'da yapılan görüşmelerin ardından, komisyon kurulması kabul edildi; tüm siyasi partiler olumlu yönde oy kullandı. 22 üyeden oluşacak komisyonun çalışma süresi 3 ay olacak ve gerektiğinde Ankara dışında da çalışabilecek.

Hakim ve savcı atamaları Resmi Gazete'de yayımlandıHakim ve savcı atamaları Resmi Gazete'de yayımlandı

 

Reeskont kredilerinde TCMB’den limit artışıReeskont kredilerinde TCMB’den limit artışı

 

Özgür Özel: Kapalı oturumda bilmediğimiz hiçbir şey söylenmediÖzgür Özel: Kapalı oturumda bilmediğimiz hiçbir şey söylenmedi

 

TBMM’de kapalı İsrail oturumu TBMM’de kapalı İsrail oturumu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)