BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiCiti, Türkiye ekonomisini değerlendirdi----

Citi, Türkiye ekonomisini değerlendirdi

Citi, Türkiye ekonomisini değerlendirdi
03 Eylül 2024 - 13:25 www.finansgundem.com

ABD'li dev banka Citi'den Türkiye ekonomisine ilişkin analiz yapıldı. Türkiye'nin ekonomik görünümüne ilişkin yapılan değerlendirmede, üçüncü çeyrekte daralma beklenirken dördüncü çeyrekte zayıflama yaşanacağı tahmin ediliyor.

Citi Türkiye ekonomisinin üçüncü çeyrekte daralmasını ve dördüncü çeyrekte zayıf seyretmesini bekliyor. Ekonomistler erken bir gevşeme riskine de dikkat çekiyor.

Bugün açıklanan enflasyon verisi sonrası bir değerlendirme yayımlayan Citi ekonomistleri İlker Domaç ve Gültekin Işıklar, “Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) karmaşık bir enflasyonla mücadele sürecinin yanı sıra zorlu bir makroekonomik tablo ve likidite ortamıyla da karşı karşıya olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Raporda “Sonuç olarak, politika yapıcılar için ortaya çıkan stagflasyon benzeri ortamı yönetmek muhtemelen daha zor hale gelecektir” ifadesi kullanıldı.

Bloomberg HT'nin haberine göre, ekonomide beklenenden daha derin yavaşlamayla erken gevşeme riskine dikkat çeken ekonomistler, "Belirtilen zorlu koşulları göz önünde bulundurarak, TCMB’nin kasım ayına kadar beklemede kalmasını ve yıl sonunda politika faizini yüzde 45 seviyesinde görmeyi bekliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Yıllık enflasyon yüzde 51.97 olduYıllık enflasyon yüzde 51.97 oldu

 

Bakan Şimşek: Aylık enflasyonun ana eğiliminde düşüş bekliyoruzBakan Şimşek: Aylık enflasyonun ana eğiliminde düşüş bekliyoruz

 

MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan enflasyon değerlendirmesiMÜSİAD Başkanı Asmalı'dan enflasyon değerlendirmesi

 

Cevdet Yılmaz'dan enflasyon rakamlarıyla ilgili değerlendirmeCevdet Yılmaz'dan enflasyon rakamlarıyla ilgili değerlendirme

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)