BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin'in imalat ve hizmet faaliyetleri daraldı----

Çin'in imalat ve hizmet faaliyetleri daraldı

Çin'in imalat ve hizmet faaliyetleri daraldı
30 Eylül 2024 - 06:33 www.finansgundem.com

Çin'in imalat ve hizmet faaliyetlerine ilişkin özel göstergeler Eylül ayında gerileyerek ekonomideki zayıflığın devam ettiğine işaret eden resmi göstergelerle aynı yönde ilerledi.



Caixin Media Co. ve S&P Global tarafından açıklanan verilere göre, Caixin imalat satın alma yöneticileri endeksi Ağustos ayındaki 50,4 seviyesinden Eylül ayında 49,3'e geriledi. Veriler, genişlemeyi daralmadan ayıran 50,0 nötr işaretinin altına düşüşün, kısa bir yükselişin ardından imalat sektöründe kötüleşmeye işaret ettiğini ve Temmuz 2023'ten bu yana en düşük okuma olduğunu gösterdi.

Bu durum, imalat faaliyetlerinin üst üste beşinci ayda da gerilemeye devam ettiğine işaret eden resmi PMI verileriyle karşılaştırıldı. Caixin PMI, resmi gösterge ile karşılaştırıldığında küçük, ihracat odaklı şirketleri daha yakından takip ediyor.

Caixin Insight Group kıdemli ekonomisti Wang Zhe, “Genel olarak, imalat sektöründeki piyasa koşulları Eylül ayında kötüleşti, arzda sınırlı bir genişleme ve talepte önemli bir daralma görüldü” dedi.

Ayrı olarak, Caixin hizmet satın alma yöneticileri endeksi Ağustos ayındaki 51.6 seviyesinden Eylül ayında 50.3'e geriledi.

Endeks, faaliyet daralmasını genişlemeden ayıran 50 sınırının üzerinde kalmaya devam etti ancak yine de üçüncü çeyreğin sonunda hizmet ekonomisinde bir ivme kaybına işaret etti.

Wang, “Arz ve talep büyümeye devam etti, ancak ortalama piyasa performansının ortasında sessiz bir klipte. İşletmeler yakın gelecekteki ekonomik belirsizliklerle ilgili endişelerini dile getirdikçe piyasa iyimserliği önemli ölçüde zayıfladı” dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)