BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkÇin'in bölgesel bankalarından Rusya'ya 'ödeme' darbesi----

Çin'in bölgesel bankalarından Rusya'ya 'ödeme' darbesi

Çin'in bölgesel bankalarından Rusya'ya 'ödeme' darbesi
12 Ağustos 2024 - 08:05 www.finansgundem.com

Rusya’daki şirketler, küçük Çin bankalarının Rusya'dan gelen ödemeleri kabul etmemesi nedeniyle mali sıkıntılarla karşı karşıya kaldı.

Rusya’daki işletmeler, uluslararası yaptırımların etkilerini hafifletmek amacıyla alternatif finansal kanallar ararken, yeni bir engelle karşı karşıya kaldı. Küçük ölçekli Çin bankalarının Rusya'dan gelen ödemeleri kabul etmeyi reddetmesi, bu işletmeleri ciddi bir çıkmaza soktu. Özellikle mayıs ayından itibaren Batı yaptırımlarına karşı daha dayanıklı oldukları düşünülerek tercih edilen bu bankalar, şimdi Rus şirketlerine ek zorluklar getiriyor.

Gazetemru'da yer alan habere göre, dış ticaret konusunda uzman bir ithalatçı olan Atvira’nın genel müdürü Ekaterina Kizevich, İzvestia gazetesine yaptığı açıklamada, “Bu bankadan ödemelerin askıya alındığına dair bir mektup aldık ve yaklaşık bir aydır ödemelerimiz gerçekleşmiyor,” dedi.

Bir başka uzman ise, Rusya ile Çin arasındaki anlaşmaların daha da zorlaştığını belirtti.

“Birinci Grup” Anonim Şirketi Genel Müdürü Aleksey Poroshin ise şunları ekledi: “Çin’in küçük bölgesel bankaları, mayıs-haziran aylarında Rus şirketleriyle çalışmış olsalar bile, artık Rusya’dan gelen ödemeleri kabul etmeyi giderek daha fazla reddediyor.”

Daha önce de Çin bankalarının Rusya’dan gelen yuan cinsinden ödemeleri kabul etmeyi reddettiği bildirilmişti. Bu nedenle, Rusya yuan cinsinden uluslararası ödemelerin yaklaşık yüzde 80’ini gerçekleştiremiyor.

Rusya'da tarihi ticaret evi 34 milyon dolara satışa çıktıRusya'da tarihi ticaret evi 34 milyon dolara satışa çıktı

 

Çin ve Rusya 'barter ticareti'ne dönüyorÇin ve Rusya 'barter ticareti'ne dönüyor

 

Rusya'dan yabancı bankalara kısıtlı giriş izniRusya'dan yabancı bankalara kısıtlı giriş izni

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)