BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin'den "Türkiye" hamlesi: DTÖ'ye şikayet etti----

Çin'den "Türkiye" hamlesi: DTÖ'ye şikayet etti

Çin'den Türkiye hamlesi: DTÖ'ye şikayet etti
08 Ekim 2024 - 14:52 www.finansgundem.com

Çin,Türkiye'nin otomotivde getirdiği ek gümrük vergisini ve diğer kısıtlamaları korumacı olarak nitelendirerek, DTÖ'ye şikayette bulundu

Cumhurbaşkanı kararıyla haziran ayında, "Çin'den ithal edilen içten yanmalı ve hibrit binek otomobillere ithalat değerinin yüzde 40'ı veya 7 bin dolar/adetin yüksek olanı" şeklinde ilave gümrük vergisi uygulanmasına karar verilmişti.

Düzenlemeye eklenen yeni maddeyle yatırım teşvik belgesi kapsamında gümrük muafiyetinden yararlanarak gerçekleştirilen Çin menşeli otomobil ithalatında, ek mali yükümlülük uygulanmaması, Türkiye'de yatırım yapanların, söz konusu vergiden muaf tutulacağı kararı alınmıştı.

Türkiye'yi DTÖ'ye şikayet etti

Çin, Türkiye'nin otomotivde getirdiği ek gümrük vergisini ve diğer kısıtlamaları korumacı olarak nitelendirirken şikayetini Dünya Ticaret Örgütü'ne (DTÖ) taşıdı. Türkiye'nin otomotivde getirdiği ek gümrük vergisi ve ithalat lisansı önlemleri konusunda DTÖ nezdinde konsültasyonuna gitmesi için Türkiye'den talepte bulundu.

Bloomberg'de yer alan habere göre bakanlık sözcüsü, Türkiye'nin Çin'de üretilen elektrikli araçlara karşı "ayrımcı önlemler" aldığını söyleyerek Türkiye'yi DTÖ kurallarını ihlal etmekle suçladı.

"Tipik bir korumacı önlem"

Türkiye'nin kararlarını "tipik bir korumacı önlem" olarak nitelendiren Çin Ticaret Bakanlığı sözcüsü Türkiye'nin DTÖ yükümlülüklerine uyarak derhal "hatalı uygulamalarını" düzeltmesi için çağrıda bulundu.

İki ülke arasındaki gümrük vergisi ve diğer ticaret politikası anlaşmazlıkları, DTÖ'nün uyuşmazlık çözüm mekanizması ile gideriliyor. Mekanizma konsültasyon ile başlıyor.

Çin menşeli otomobil ithalatındaki ek vergiye istisna geldiÇin menşeli otomobil ithalatındaki ek vergiye istisna geldi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)