BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin'de imalat sektörü aktivitesi son 9 ayda ilk kez daraldı----

Çin'de imalat sektörü aktivitesi son 9 ayda ilk kez daraldı

Çin'de imalat sektörü aktivitesi son 9 ayda ilk kez daraldı
01 Ağustos 2024 - 07:02 www.finansgundem.com

Çin'de imalat aktivitesi 9 ay sonra ilk kez daralma belirtisi gösterdi. Analistlerin imalat PMI'nın beklentisi 51,5 olarak öngörülmüştü

Çin'in Temmuz ayındaki imalat aktivitesi, yeni siparişlerin azalmasıyla dokuz aydan bu yana ilk kez daraldı.

Caixin/S&P Global imalat PMI Temmuz ayında Haziran ayındaki 51,8 seviyesinden 49,8'e gerileyerek geçen yılın Ekim ayından bu yana en düşük değerini aldı. Analistler imalat PMI'nın 51,5 olacağını tahmin ediyorlardı.

Caixin anketine göre imalat üretimindeki artış son dokuz ayın en yavaş seviyesinde gerçekleşirken, bu durum yeni siparişlerde son bir yılda görülen ilk düşüşe bağlandı. Katılımcılar zayıf performanstan talepteki durgunluğu ve müşterilerin bütçe kesintilerini sorumlu tuttu.

Alt sektör verileri, yeni siparişlerdeki yenilenen düşüşün ağırlıklı olarak yatırım ve ara mallarını etkilediğini gösterirken, tüketim malları sektöründe Temmuz ayında hafif bir genişleme görüldü. Çin, tüketimi artırmak için geçen hafta 1 trilyon yuanlık ultra uzun özel hazine bonosu ihracının yaklaşık 150 milyar yuanlık (20,74 milyar dolar) kısmının eski cihazların, arabaların, elektronik bisikletlerin ve diğer malların değiştirilmesini sübvanse edeceğini duyurdu.

Yeni siparişlerdeki genel durgunluğa rağmen, ihracat siparişleri Temmuz ayında da artmaya devam etti, ancak büyüme hızı Haziran ayına göre biraz yavaşladı. Caixin Insight Group ekonomisti Wang Zhe, "En önemli sorunlar hala yetersiz etkin iç talep ve zayıf piyasa iyimserliği" dedi ve büyümeyi istikrara kavuşturmak için politika çabaları çağrısında bulundu. Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi ikinci çeyrekte büyüme tahminlerini kaçırdı ve perakende satışlar ve ithalatın sanayi üretimi ve ihracatın önemli ölçüde altında performans göstermesiyle deflasyonist baskılarla karşı karşıya kaldı.

Gümrük sözcüsü Lv Daliang yaptığı açıklamada, Çin'in yılın ikinci yarısındaki dış ticaret büyümesinin, yüksek jeopolitik riskler, korumacılığa bağlı tedarik zinciri aksaklıkları, nakliye sıkışıklığı ve artan nakliye ücretleri gibi çok sayıda engelle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Caixin anketine göre, satın alma faaliyetleri Ekim 2023'ten bu yana ilk kez gerileyerek satın alma stoklarının yeniden tükenmesine yol açtı. Öte yandan, mamul mal stokları yeniden yükseldi, ancak bu kısmen giden sevkiyatlardaki gecikmelerden kaynaklandı. Bazı Çinli üreticiler artan rekabet nedeniyle satışları desteklemek için satış fiyatlarını düşürürken, girdi maliyeti enflasyonu azaldı.

New York borsası, Fed'in eylülde <a href=faiz indirimine kapıyı açması sonrası yükselişle kapandı" src="https://i.borsagundem.com/files/2024/8/1/1810268/1810268.jpg?v=1722485034" width="161" height="122" />New York borsası, Fed'in eylülde faiz indirimine kapıyı açması sonrası yükselişle kapandı

 

Faiz kararının ardından Fed Başkanı Powell'dan açıklamalarFaiz kararının ardından Fed Başkanı Powell'dan açıklamalar

 

Konut doğal gazına yüzde 38 zam geldiKonut doğal gazına yüzde 38 zam geldi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)