BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇin Merkez Bankası para politika raporunu açıkladı----

Çin Merkez Bankası para politika raporunu açıkladı

Çin Merkez Bankası para politika raporunu açıkladı
09 Ağustos 2024 - 15:20 www.finansgundem.com

Çin Merkez Bankası finansal piyasalar ve bankalar üzerindeki riskleri önlemek için alacağı önlemleri 2. çeyrek politika uygulama raporunda açıkladı


Çin Merkez Bankası, 2. çeyrek para politikası uygulama raporunu yayımladı.

Açık piyasa işlemlerinde hazine tahvillerinin alım ve satımının kademeli olarak artırılacağını açıklayan Çin Merkez Bankası, finansal kuruluşların tahvil varlıkları riskine maruz kalmaları konusunda stres testleri yapacağını ve döviz risklerini önleyeceğini duyurdu.

Banka tarafından yapılan açıklamada "Tek taraflı ve tekdüze beklentilerin oluşmasını ve kendi kendini güçlendirmesini önleyecek, kurun aşılması riskine karşı koruma sağlayacak. Likiditeyi de makul ölçüde bol tutacaktır. Gayrimenkul, yerel yönetim borçları ve küçük ve orta ölçekli finansal kuruluşlar gibi kilit alanlarda riskleri önlemek ve çözmek için tedbirler uygulayacak" denildi.

Yuan döviz kurunun temel istikrarını makul bir denge seviyesinde tutacağını ilan eden banka, kapsamlı sosyal finansmanın maliyetinin sürekli olarak düşmesini teşvik edeceğini, firmaların finansman ve hane halkı kredi maliyetlerini sürekli olarak düşüreceğini, makul kredi büyümesine ise rehberlik edeceğini belirtti.

Açıklamasında "İhtiyatlı para politikası esnek, ölçülü, kesin ve etkili olmalıdır. Politika faiz oranlarının otoritesini güçlendirecek, piyasaya faiz oranları için daha net ayarlama hedefi sinyalleri verecek." denildi.

Goldman: Çin'de tüketici enflasyonu düşük kalacakGoldman: Çin'de tüketici enflasyonu düşük kalacak

 

Çin'de tüketici enflasyonu beklentilerin üzerinde geldiÇin'de tüketici enflasyonu beklentilerin üzerinde geldi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)