BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇin basını, Çin MB'nin tahvil piyasasına müdahale ettiği iddilarına karşı çıktı----

Çin basını, Çin MB'nin tahvil piyasasına müdahale ettiği iddilarına karşı çıktı

Çin basını, Çin MB'nin tahvil piyasasına müdahale ettiği iddilarına karşı çıktı
26 Ağustos 2024 - 07:36 www.finansgundem.com

Çin MB destekli Financial News gazetesi, Çin'in mali düzenleyicilerinin tahvil piyasası gözetimine piyasa ilkeleri temelinde ve makro ihtiyati ve uyum perspektiflerinden yaklaştığını belirterek piyasaya müdahale iddialarını reddetti.

Çinli yetkililer geçtiğimiz haftalarda dünyanın en büyük ikinci tahvil piyasasında uzun ve çılgınca bir ralliyi durdurdu ve pervasız alımların riskleri hakkında tekrarlanan uyarılarla işlem hacmini düşürdü.

Financial News bazı piyasa katılımcılarının merkez bankasının idari tedbirler yoluyla piyasaya müdahale ettiği yönündeki iddialarına karşı çıktı.

Gazete bir sektör kaynağına dayandırdığı haberinde, “Kurumlar piyasa ilkelerine ve hukukun üstünlüğüne uygun olarak işlem yaptıkları sürece, düzenleyiciler doğrudan müdahale etmeyecektir” dedi.

Konuya aşina olan kişilere atıfta bulunan gazete, piyasaya müdahale iddialarının “suları bulandırdığını” söyledi.

Financial News, borç pozisyonlarındaki kalabalık holdinglerin keskin bir getiri dönüşü durumunda kolayca bir "izdihama" dönüşebileceğinden, finansal kurumların tahvil fiyatlarındaki büyük düşüşlerle başa çıkabilmesi gerektiğini söyledi. Bu durumun likidite krizi olasılığını artırabileceği ve finansal istikrarı tehdit edebileceği belirtildi.

ANZ Banking Group kıdemli stratejisti Zhaopeng Xing, yatırımcıların yetkililer tarafından tasarlanan stres testleri sırasında Çin tahvillerinde artan volatiliteye karşı hazırlıklı olmaları gerektiğini söyledi. Xing, PBOC'nin tek yönlü spekülatif bahislere karşı aldığı önlemler ile ekonomiye likidite desteği sağlama misyonu arasında bir denge arayacağını da sözlerine ekledi.

Bailey: Dikkatli olmalıyızBailey: Dikkatli olmalıyız

 

Çin Merkez Bankası faizi sabit tuttuÇin Merkez Bankası faizi sabit tuttu

 

ECB baş ekonomistinden enflasyon uyarısıECB baş ekonomistinden enflasyon uyarısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)