BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiCFO’lar faiz indirimleri noktasında iyimser----

CFO’lar faiz indirimleri noktasında iyimser

CFO’lar faiz indirimleri noktasında iyimser
27 Eylül 2024 - 12:54 www.finansgundem.com

Goldman Sachs ve Bank of America CFO'ları Fed'in faiz indirimi konusunda iyimser.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de Fed’in faiz indirimi rotası hala tartışılıyor. Genel kanaat indirimlerin hız kesmeden devam edeceği yönünde.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, CFO'lar son birkaç yıldır ekonomik belirsizlik, enflasyon ve yüksek faiz oranlarıyla başa çıkmaya çalışıyor. Fed ise geçen hafta dört yıldır ilk kez Faiz indirimine gitti ve referans faiz oranında 50 baz puanlık bir indirim duyurdu. Büyük banka CFO'ları ise bu hamle sonrası daha iyimser bir pozisyona geçtiklerini ifade ediyor.

CFO’lar için ortam cesaret verici

Fortune’dan Sheryl Estrada’nın haberine göre, Bank of America CFO'su Alastair Borthwick, “Fed enflasyon savaşını kazanıyor gibi görünüyor” diyor.

Borthwick, enflasyonun şu anda yüzde 2 ila yüzde 3 arasında olduğunu, dolayısıyla düşük büyüme ve düşük enflasyon ortamında olduklarını belirtiyor. Gelecekte ‘yukarı eğimli bir getiri eğrisi' potansiyeli olduğunu ve bunun ABD ve bankalar için iyi bir ortam anlamına geldiğini söyleyen Borthwick, “Bunların hepsi bizi cesaretlendiriyor” diyor.

Federal Açık Piyasa Komitesi, yıl sonuna kadar faiz oranlarını yarım puan daha düşürmeyi öngörüyor ve faiz oranlarının 2026'ya kadar yüzde 2,9'a düşmesi bekleniyor.

BofA ekonomistleri Kasım ayında yarım puanlık bir indirim bekliyor. Ekonomistler, bundan sonra, federal fon oranının 2025 yılında yüzde 2,75 - 3 aralığına gerilemesine kadar bir dizi çeyrek puanlık indirim öngörüyor.

Normalleşme

Borthwick, “Faiz oranlarının sıfıra yakın olduğu 15 yıllık bir zaman geçirdik; bu tarihsel olarak oldukça anormal. Dolayısıyla bugün yaklaşık yüzde 5'ten yüzde 2,75-3 aralığına doğru düştüğümüz nokta, bankalar için iyi bir ortam olma eğiliminde” diye ekliyor.

Borthwick ayrıca ABD tüketicisinin ‘hala iyi bir konumda’ göründüğünü söylüyor. Mevduat bakiyelerinin biraz düştüğünü söyleyen Borthwick, ancak tüketicinin en alt kesiminde, pandemiden önceki seviyenin 2,5 ila 3 katı daha yüksek olduklarını da ekliyor. Ticari tarafta ise ticari varlık kalitesinin oldukça iyi olduğunu söyleyen Borthwick, “Kurumsal Amerika’da da karlı, nakit akışı sağlayan ve iyi bakiyeler görebiliyoruz” diyor.

Yumuşak iniş ihtimali yüksek

Bir başka CFO, Goldman Sachs'tan Denis Coleman da Fed'in faiz indirimi hakkındaki görüşlerini şu şekilde ifade ediyor: “Bence bu ilk 50 baz puanlık indirim yeni yön açısından net bir sinyal. Ve umarım bu, artan miktarda güveni açığa çıkarır ve açıkça sermaye maliyetini ve belki de bu yılın sonuna doğru biraz daha stratejik faaliyeti azaltır.”

Coleman enflasyon seviyelerinin düştüğünü ve işsizliğin yönetilebilir halde olduğunu söyleyerek “Yumuşak bir iniş yörüngesini sürdürmek için faiz indirimleri yapmaya başlıyorlar; bu kesinlikle fikir birliği ve benim de umudum ve beklentim” diyor.

CFO’lar, Fed’in 6-7 Kasım’daki toplantısında başka bir faiz indirimi için iyimser bir tavır sergiliyor.

Fed üyesi Kugler'dan faiz indirim tahmini Fed üyesi Kugler'dan faiz indirim tahmini

 

Küresel piyasalarda Fed sarhoşluğuKüresel piyasalarda Fed sarhoşluğu

 

Fitch, Fed'den 25'er baz puanlık 2 indirim bekliyorFitch, Fed'den 25'er baz puanlık 2 indirim bekliyor

 

Fed yetkilisi Bostic: Para politikası normale dönmeliFed yetkilisi Bostic: Para politikası normale dönmeli

 

Fed yetkilisi Kashkari faiz indirimini değerlendirdi: Doğru kararFed yetkilisi Kashkari faiz indirimini değerlendirdi: Doğru karar

 

Fed yetkilisi Bowman: Enflasyon hedefimize henüz ulaşamadıkFed yetkilisi Bowman: Enflasyon hedefimize henüz ulaşamadık

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)