BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCeylanpınar Belediyesi olmayan malzemeye, alınmayan benzine milyonlar ödemiş----

Ceylanpınar Belediyesi olmayan malzemeye, alınmayan benzine milyonlar ödemiş

Ceylanpınar Belediyesi olmayan malzemeye, alınmayan benzine milyonlar ödemiş
15 Ağustos 2019 - 09:36 www.finansgundem.com

AK Partili Ceylanpınar Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'ne kadar olan 5 yıllık dönemini inceleyen 2019 tarihli İçişleri Bakanlığı raporuna ulaşıldı.

İçişleri Bakanlığı, Şanlıurfa'nın sınırdaki ilçesi Ceylanpınar'da belediyeyi denetledi. AK Partili Menderes Atilla'nın 5 yıllık icraatını gören müfettişler, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Sözcü gazetesinden Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre, AK Partili Ceylanpınar Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'ne kadar olan 5 yıllık dönemini inceleyen 2019 tarihli İçişleri Bakanlığı raporuna ulaşıldı.

Raporda, alınmamış malzemelere milyonlarca lira ödendiği, sahte imzalarla belediyeye mal alınmış gibi gösterildiği, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yardım için gönderdiği park malzemelerini dahi kendileri satın almış gibi fatura düzenlendiği ortaya çıktı. 

Müfettişler, bir önceki AK Partili yönetim dönemini kapsayan iddialar hakkında savcılığa suç duyurusu yaptı.

Rapordaki vurgundan bazı örnekler şöyle:

Bazı taşınır malzemelerin alındığı halde belediyeye hiç gelmediği, faturaların gerçeği yansıtmadığı, ödeme belgelerinde bulunan 'tüm imzaların sahte olduğu' ve belediye bütçesinden 1 milyon 232 bin 983 TL fazla ve usulsüz ödemede bulunulduğu anlaşılmıştır.

229 bin 229 TL’lik araç lastiğin bedelinin ödendiği ancak belediyeye teslim edilmediği ortaya çıkmıştır.
405 bin 330 TL’lik bitki ve fidan alınımı, 76 bin 700 TL’lik Mega Oyun Grubu ile 5 adet çöp kovası gibi malzemelere toplam 634 bin 545 TL’ye alındığı gösterilmiştir, ancak gerçekte alınmadığı ve belgelerdeki imzaların sahte olduğu tespit edilmiştir. Malzemeleri Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin gönderdiği anlaşılmıştır.

128 bin 719 TL bedelli faturada yazılı bulunan malzemelerin belediyeye hiç gelmediği, ödeme emri üzerinde düzenleyen ve harcama yetkilisi bölümündeki imzaların sahte olduğu tespit edilmiştir.
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nce protokol ile park yapımı için Ceylanpınar Belediyesi’ne gönderilen malzemelerin kullanıldığı, hak edişlerden idare malı malzemelerin düşülmediği ve bu suretle yükleniciye toplam 1 milyon 464 bin 65 TL fazla ve usulsüz ödemede bulunulmuştur.
Belediye akaryakıt ihtiyacı için, ihale komisyonu kararı ile 24 ay vadeli 2 milyon litre motorin alımı ve 15 ay süreli 1.5 milyon litre motorin alım ihalesi yaptığı, incelemede 5 milyon 967 bin TL bedelli akaryakıtın gerçekte alınmadığı halde alınmış gibi gösterildiği anlaşılmıştır.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E:S16 Ağustos 2019 09:38

    Bu müfettişler gelsede Gümüşhane belediyesini inceleseler, baksınlar neler görecekler.

  • Saliha Akansu15 Ağustos 2019 22:19

    Kaçak elektirik kullanan hirsizlarin diyarından ne beklenir ki en adisinden yolsuzluk. O yaratıkların baş belası asalaklarin felsefesi zaten nedir DEVLETİN MALI DENİİİİZZZZ YEMEYEN????? neyse, öbür dünyada Yaradanın huzurunda versinler bakalım 80 milyonun KUL HAKKİ VEBALİNİ...Biz elektrik konusunda aslaaaaa hakkımızı helal etmiyoruz TÜRK MİLLETİ olarak. Bu dünyada Adalet yok zaten Mevlamiza havale ediyoruz.

  • Gariban15 Ağustos 2019 21:29

    Keşke urfadaki diğer belediyeleri de denetleseler mevzu hangi parti olduğu değil a partisi b partisi hepsi aynı yatırım var ama icraat yok neden? Çünkü gelen para cebe iniyor bir park yaparlar bütün ödeneği oraya harcamış gibi gösteriyo bunu denetleyen yok çünkü bir adam akıllı bunu şunu yaptık desin biri ya bu parayı nasıl yiyorsunuz bunun hesabını nasıl vereceksiniz... haram zehir olsun.. Hemen dibimizde gaziantep var fatma şahin çok çok tebrik ediyorum ilçe ilçe gezip yaptığı şeyleri gösteriyor anlatıyor bizimkiler de yemek yerken sofrayı çekip paylaşırlar. Kimse memleketi düşünmüyor gelen giden cebini düşünüyor. Bilmiyor degiliz biliyoruz herşeyi farkındayız herşeyin adam herşeyini satıp geliyolar başkan oluyor bir dönem boyunca cebini iyi doldurup kenara çekiliyor.. denetlesinler herşey ortada özellikle büyükşehiri denetlesinler....

  • Ceylanpinarli15 Ağustos 2019 21:04

    Fakir fukaranın yetimin hakkına geçen vatan hainleri hak ettiği cezayı bulmalidir. Devlet malı deniz yémiyen keriz anlayışı devam etmektedir.Bu ülkede vatan sever olmak sözle olmaz..ülkede bukadar ekonomik sıkıntı varken böyle vatan hainlerinin tum mal varlığına el koyulmalıdır.Devletin bir kuruş haram parasını yiyen vatan hainidir.Umarim hukuk gereğini yapar..

  • Haluk kavak15 Ağustos 2019 15:34

    Bu ülkeyi bazı şerefsizler soyup soğana ceviriyorlar inşallah burunlarından fitil fitil çıkar cenâbi Allah'tan dilerim

  • Tıkınİçeri15 Ağustos 2019 14:50

    AKP iktidarında savcılığa suç duyurusu olur. CHP olsaydı incelenmezdi bile. Bakalım CHP belediyerden neler çıkacak. Bu kadar baskıda bile çok iyi götürüyorlar.

  • ömer16 Ağustos 2019 09:34

    Ak parti ve soruşturmamı güldürme   Melih Gökçek ,Recep Altepe  Kadir Topbaş neden görevden alındı 2  yıldır soruşturma neden yok bi deyiver

  • Şerafettin dudak15 Ağustos 2019 12:00

    Sanki bu yazdıkların sadece bu belediye için geçerli

  • fatıhekmen15 Ağustos 2019 11:40

    sayın savcı ve mahkeme başkanı hakımler ve avukatlar bu ülkede calinan her kuruş seksen mılyonun hakkı  sayın savcım en agır cezayı ıstemek seksen miyon adına senın hakkın sayın hakimim seninde adaleti saglamak vazifen sayın avukat sucluyu savunmak vazifen ama bu adamlar hepimizin parasını sahtekarlıkla Çaldıysa savunma olmaz gerçek ne ise avukatın görevi ortaya  koymak bu şekilde bilerek sahtekarlıkla yapılan hırsızlık hafifletilecek hiç bir mazereti olmaz en agır ceza hem maddi hem manevi verisin saygılarımla