BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinBu lükslere servet dayanmaz----

Bu lükslere servet dayanmaz

Bu lükslere servet dayanmaz
07 Ekim 2024 - 17:46 www.finansgundem.com

Bazı harcamalar ne kadar servetiniz olursa olsun pahalıdır. Üstelik bu lüksler beraberinde getirdikleri masraflarla süper zenginlerin bile servetini eritebilir

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

‘Çok parası olan çok harcar’ anlayışı günümüz zenginleri için oldukça geçerli gibi gözüküyor. Ancak bu davranış kalıbı çok zenginler bireylerin dahi kısa süre içerisinde fakirleşmesine yol açabilir.

GoBankingRates’in haberine göre, servet yönetimi firması FinlyWealth’in Kurucu CEO’su Kevin Shahazari, “Yüksek net servete sahip müşterilerle çalıştığım yıllarda bazı abartılı satın alımların önemli miktardaki servetleri bile nasıl hızla aşındırabileceğine ilk elden tanık oldum” diyor.

Haberde zenginleri bile fakirleştirecek ölçekteki üç büyük alışverişe dikkat çekildi.

Özel jetler

Shahnazari, "Gördüğüm mali açıdan en yıkıcı harcamalardan biri özel jetlerin satın alınması" dedi. Ünlü servet yöneticisi birçok varlıklı kişinin bu uçaklara sahip olmanın gerçek maliyetini hafife aldığını söylüyor. Zira herkes uçakları satın alma maliyetine odaklanıyor. Arkasından gelen şaşırtıcı derecedeki büyük masraflarsa gözden kaçırılıyor.

Finans uzmanı "Özel jetlerin genellikle varlıklı bireylerin finansal planlarının aşil tendonu olduğunu gözlemledim. Yeni, birinci sınıf bir model için 50 milyon doları kolayca aşabilen ilk fiyat etiketi, buzdağının sadece görünen kısmıdır. Gerçek mali yük, jetlerini idareli kullananlar için bile yılda 1 milyon doları aşan amansız operasyonel maliyetlerden geliyor” dedi.

Shahnazari bu noktayı kişisel deneyiminden özel bir örnekle açıkladı:

“Bir keresinde 650 milyon dolara Gulfstream G650 model özel jet satın alan bir müşteriyle çalıştım. Bunu bir statü sembolü ve sık sık yaptığı iş seyahatleri için bir kolaylık olarak görüyordu. Ancak, jetin bakımı ve işletilmesi için yapılan yıllık masrafların yaklaşık 5 milyon dolar olduğunu keşfettiğinde şok oldu.”

Jetin mali yükü, yatırım gelirinin önemli bir bölümünü aşındırmaya başladı ve onu sadece masraflara ayak uydurmak için diğer varlıklarını tasfiye etmeye zorladı. Birkaç yıl içinde, başarısını sergileyen bir lüks olarak düşündüğü şey, finansal düşüşünü önemli ölçüde etkiledi.”

Özel jetlerin söz konusu maliyetleri arasında rutin bakımları, yakıt, mürettebat maaşları, hangar ücretleri, sigorta ve havacılık düzenlemelerine uymak için gerekli güncellemeler gibi masraflar yer alıyor.

Mega yatlar

Shahnazari, "Çalışmalarım sırasında karşılaştığım servet tüketen bir başka satın alma örneği ise mega yatlardır" dedi.

Bu yüzen sarayların lüksün zirvesini temsil etse de finans uzmanına göre en sağlam servetleri bile batırabilecek bir fiyat etiketi ile birlikte geliyor.

Shahnazari, “Mega yatlar “Yüksek net servete sahip bireylere danışmanlık yapma tecrübelerim sırasında mega yatların özellikle haincesine bir finansal taahhüt olarak ortaya çıktığını gördüm” diyor.

Finans uzmanı en büyük ve en gösterişli mega yat modellerinin 300 milyon dolara mal olabileceğini belirtti. Bununla birlikte bu yatların gerçekten şaşırtıcı olan yönü, tipik olarak satın alma fiyatının yaklaşık %10'u kadar yıllık işletme maliyetidir.

Shahnazari, "300 milyon dolarlık bir yatın bakımı ve personeli için yılda 30 milyon dolar gerekebilir" diyor.

Finans uzmanı 150 milyon dolara 90 metrekarelik bir yat satın alan bir müşterisinden bahsetti:

“Satın alma işleminden çok etkilendi. Lüks tatiller ve etkileyici iş-eğlence fırsatları hayal ediyordu. Tahmin etmediği şeyse 15 milyar dolarlık yıllık işletme bütçesiydi. Yatın masrafları hızla yatırım getirilerini geride bırakmaya başladı. Yatı elinde tutmak için diğer varlıkları satmak ya da bu değerli eşyasını elinden çıkarmak arasında seçim yapmak zorunda kaldı. Nihayetinde, bu tür özel gemilerin pazarı sınırlı olduğu için yatı önemli bir zararla sattı.”

Mega yatların söz konusu giderleri mürettebat maaşları, yakıt, yanaşma ücretleri, bakım, sigorta ve gemiyi en iyi durumda tutmak için periyodik yenilemeler gibi harcamalardan kaynaklanıyor.

Aşırı lüks gayrimenkul alımları

Shahnazari gayrimenkule harcanan aşırı para nedeniyle de servetlerin azaldığını gördüğünü belirtiyor.

Finans uzmanı, “Gayrimenkul sağlam bir yatırım olsa da bazı varlıklı bireyler dünya çapında en iyi lokasyonlarda birden fazla lüks ev satın almaya kendilerini kaptırırlar” diyor.

Oysa her gayrimenkul, sürekli giderleriyle beraber gelir. Bu giderler emlak vergileri, bakım, personel, altyapı hizmetleri ve güvenlik gibi pahalı mülkler için çok daha önemli hale gelen harcamalardır.

Shahnazari, “Danışmanlık yaptığım bir müşterimin New York, Londra, Miami ve Aspen’de evleri vardı. Her mülkün değeri 10 milyon doların üzerindeydi ve yılın büyük bir bölümünde boş kalıyordu” diyor.

Finans uzmanı mülklerin toplam yıllık maliyetlerinin 5 milyon doları aştığını ve herhangi bir gelir elde etmemesine karşın müşterisinin mali durumunda sürekli bir yük yarattığını sözlerine ekliyor.

İşte dolandırıcılığın yeni yöntemi: 'Evde tütün sarma' tuzağı!İşte dolandırıcılığın yeni yöntemi: 'Evde tütün sarma' tuzağı!

 

'Amerikan Rüyası'nın ardındaki gizli gerçek'Amerikan Rüyası'nın ardındaki gizli gerçek

 

Su kıtlığı alarm veriyor: 5 milyar kişi tehlikedeSu kıtlığı alarm veriyor: 5 milyar kişi tehlikede

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)