BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBostic: ABD işgücü piyasası yavaşlasa da güçlü olmaya devam ediyor----

Bostic: ABD işgücü piyasası yavaşlasa da güçlü olmaya devam ediyor

Bostic: ABD işgücü piyasası yavaşlasa da güçlü olmaya devam ediyor
09 Ekim 2024 - 07:31 www.finansgundem.com

Fed üyesi Bostic, ABD işgücü piyasası yavaşlasa da güçlü olmaya devam ettiğini belirterek işsizlik seviyesinin tam istihdam seviyelerinde bulunduğunu söyledi.


Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, geçen haftaki istihdam rakamlarının ABD işgücü piyasasının yavaşlasa da güçlü olmaya devam ettiğini teyit ettiğini, işsizlik oranının %4,1 ile tam istihdam olarak kabul edilen seviyelerde seyrettiğini ve işverenlerin nüfus artışını karşılamak için gerekenden daha hızlı istihdam yarattığını söyledi.

Bostic, işsizlik oranının geçen yılın en düşük seviyesi olan %4'ün çok altına yükselmesinin "aslında pandemiden önce çoğu insanın tam istihdam olduğunu düşündüğü yere doğru bir hareket olduğunu" söyledi. "İşgücü piyasası kesinlikle yavaşladı, ancak yavaş değil" diyen Bostic, aylık istihdam yaratımının ise "oldukça güçlü olduğunu" ifade etti.

Bostic, aylık istihdamın 100,000'in altına düşmesinin, Fed'in faiz oranlarını planlanandan daha hızlı düşürmeyi düşünüp düşünmeyeceğini merak etmesine neden olacağını vurguladı.

Atlanta Fed Başkanı, enflasyonun çok yüksek seyrettiğini ve temel bir ölçütün şu anda %2,6 seviyesinde olduğunu da belirtti ve "%2'lik hedefe geri dönmek zorundayız. Bu çok yüksek. Önümüzde hala uzun bir yol var ve insanların hala enflasyon hedefine odaklanmış olduğumu anlamalarını istiyorum" diye konuştu.

Altın Fed <a href=faiz beklentileriyle düşüşünü sürdürdü" src="https://i.borsagundem.com/files/2024/10/9/1821159/1821159.jpg?v=1728448848" width="161" height="122" />Altın Fed Faiz beklentileriyle düşüşünü sürdürdü

 

Yeni Zelanda Merkez Bankası faiz kararını açıkladıYeni Zelanda Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

 

New York borsası yükselişle kapandıNew York borsası yükselişle kapandı

 

Çin'den AB kararı: Gümrük vergisi geliyorÇin'den AB kararı: Gümrük vergisi geliyor

 

Reeskont kredilerinde TCMB’den limit artışıReeskont kredilerinde TCMB’den limit artışı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)